Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

02/01/19

Ανεβαίνει η ζήτηση ακινήτων – Οι παράγοντες κλειδί

 

Λιγότερες εκτιμάται ότι θα είναι το 2019, σε σχέση με το 2018, οι ευκαιρίες στην αγορά κατοικίας,καθώς το διάστημα 2016-2018 μεγάλος αριθμός ποιοτικών ακινήτων σε καλή τοποθεσία και σε χαμηλή τιμή άλλαξε χέρια, ενώ οι τιμές για πρώτη φορά ύστερα από μία δεκαετία αυξήθηκαν το 2018 σε ποσοστό 1,3%.

 

 

Οπως εξηγούν μεσίτες στο «Εθνος», η ελληνική κτηματαγορά λόγω της σημαντικής ζήτησης από το εξωτερικό έχει, σε μεγάλο βαθμό, αυτονομηθεί σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και την εσωτερική ζήτηση, που παραμένει χαμηλή. Γι’ αυτό το 2019, παρ’ ότι είναι χρονιά εκλογών, η ζήτηση για ακίνητα εκτιμάται ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, σε σύγκριση με το 2018.

 

Οφέλη θα έχουν ιδιοκτήτες και αγοραστές κατοικιών στα νότια προάστια της Αθήνας, με το ενδιαφέρον να παραμένει υψηλό, κατά βάση από ξένους και σε μικρότερο βαθμό από Έλληνες, για αγορά κατοικίας στη Γλυφάδα, στον Άλιμο, στην Αργυρούπολη και την Ηλιούπολη.

 

Το πρόγραμμα χορήγησης άδειας διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών για επενδύσεις σε ακίνητα ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις καλές αποδόσεις μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης με επικρατέστερη την πλατφόρμα Airbnb, τροφοδοτεί τη ζήτηση για τις συνοικίες που βρίσκονται ή γειτνιάζουν με την Αθηναϊκή Ριβιέρα, όπου οι νέες οικοδομές αυξάνονται και πληθύνονται.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....