| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Ανησυχία για τις αλλαγές στην «εξίσωση» της πανδημίας

 

Σάββατο, 03/04/2021

 

   Share

 

Κρίσιμη χαρακτηρίζουν την εβδομάδα που έρχεται οι ειδικοί, με το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα να παραμένει βαρύ και στην «εξίσωση» της πανδημίας να μπαίνει η αλλαγή στο μείγμα μέτρων που ισχύει στην επικράτεια.

 

 

Νωρίτερα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νικόλαος Τζανάκης, προέβλεψε ότι με τα self test μπορεί να δούμε ακόμα και 9.000 κρούσματα την ημέρα, ενώ σημείωσε πως οι διασωληνωμένοι μπορεί να φτάσουν στους 850.

Όπως γράφει η Καθημερινή….

 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, o κ. Τζανάκης επεσήμανε πως η κορύφωση του 3ου κύματος παρατείνεται σε διάρκεια εξαιτίας των συναθροίσεων που σημειώθηκαν τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα αλλά και από το γεγονός πως «μπήκαν στον χορό» και άλλες περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη, η Ηπειρος κ.α. «Ετσι η κορύφωση έγινε μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε πριν από 15 μέρες και σε αριθμό και σε διάρκεια», σημείωσε.

 

Παράλληλα, ο ίδιος προέβλεψε πως θα έχουμε αυξημένα κρούσματα και τις επόμενες 10 – 15 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 15 με 20 Απριλίου.

 

Εξήγησε επίσης πως πλέον με τα self tests αναμένεται να δούμε κρούσματα διπλάσια και ίσως τριπλάσια από ότι τώρα. «Αν σήμερα βρήκαμε 3.000 κρούσματα κορωνοϊού, τα πραγματικά κρούσματα θα είναι 9.000», σημείωσε. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως τα περισσότερα από τα κρούσματα που θα δείξουν τα self tests θα είναι ασυμπτωματικοί επομένως δεν θα πιέσουν το ΕΣΥ. «Μας ενδιαφέρει όμως να ανακαλυφθούν αυτά τα κρούσματα γιατί μεταδίδουν υπερβολικά τον ιό και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα» τόνισε.

 

Οσον αφορά τους διασωληνωμένους ασθενείς, ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως «η πρόβλεψή μας είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα φτάσουμε τα 800 με 850 κρεβάτια». Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι τον ανησυχεί η επιδημιολογική κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα και στην Αχαΐα.

 

«Να μην μιλάμε για άνοιγμα γιατί δίνουμε λάθος μηνύματα»

 

Τη θετική του στάση απέναντι στην χαλάρωση των μέτρων εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως άνοιγμα γιατί θα δώσει λάθος μηνύματα και μπορεί οι πολίτες να προσέχουν λιγότερο κι αυτό να οδηγήσει μοιραία σε αύξηση των κρουσμάτων.

 

Ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε, ότι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι το lockdown. Από ένα σημείο και μετά όμως, είναι φυσιολογικό να μην τηρείται με την ίδια συνέπεια, καθώς είναι δικαιολογημένη η κόπωση των πολιτών. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν είναι καλύτερο να επιλέξουμε μια χαλάρωση του lockdown εφόσον αυτή γίνει συντεταγμένα.

 

«Πρέπει στις παραλίες να υπάρχουν μέτρα»

 

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι είναι καλύτερο να μπορούν οι πολίτες να μετακινούνται σε όλη την Αττική  αντί για παράδειγμα να συνωστίζονται στις πλατείες. «Βέβαια, πρέπει να υπάρχουν μέτρα για τις παραλίες , όπου αναμένεται να υπάρξει συνωστισμός και λόγω του καιρού» εκτίμησε.

 

Σε ό,τι αφορά στην εισήγηση της επιτροπής να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι τη θεωρεί υπερβολική αντίδραση και ο ίδιος δεν θα πρότεινε αυτό το μέτρο.

 

Τέλος, τόνισε ότι ο εμβολιασμός στις μεγαλύτερες ηλικίες έχει αποδώσει και γι’ αυτό παρότι τώρα έχουμε περισσότερα κρούσματα, καταγράφονται λιγότεροι θάνατοι από τον περασμένο Νοέμβριο και κάλεσε άσους ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, να το κάνουν.

 

Γ. Παυλάκης: «Δεν είναι σοβαρές αυτές οι συνταγές»

 

Από την πλευρά του, ο γιατρός – ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, θεωρεί ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την πορεία της πανδημίας το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τη Δευτέρα.

 

Ο κ. Παυλάκης είπε πως «παίζουμε με τη φωτιά και ρίχνουμε λάδι στη φωτιά» και πρόσθεσε πως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα πόσα κρούσματα θα φέρει αυτό το άνοιγμα, πόσο γρήγορα και αν το σύστημα υγείας θα το αντέξει.

 

«Δεν είναι σοβαρές συνταγές αυτά τα πράγματα», είπε σχολιάζοντας πως η Ελλάδα ανοίγει στην κορυφή της πανδημίας και ελπίζοντας πως «το τοίχος των σωφρόνων» θα συνεχίσει να δουλεύει.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....