| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

«Ανοίγουν τα σύνορα». Ή μήπως όχι;

 

Πέμπτη, 14/05/2020

 

   Share

 

Ενόψει καλοκαιριού οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες επιδιώκουν το άνοιγμα των συνόρων με άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού, αλλά προχωρούν με διστακτικά βήματα. «Η Γερμανία χαλαρώνει τους συνοριακούς ελέγχους» αναφέρει το πρωτοσέλιδο της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). «Η Γερμανία θέλει να ανοίξει τα σύνορα» είναι ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung, η οποία πάντως επισημαίνει: «Τα γερμανικά σύνορα ανοίγουν, αλλά σταδιακά. Δύο μήνες μετά την επαναφορά συνοριακών ελέγχων στην ΕΕ η Γαλλία, η Αυστρία, η Ελβετία και η Γερμανία θέλουν να διευκολύνουν τις διασυνοριακές διελεύσεις, αλλά όχι για όσους κάνουν διακοπές». «Ας σκεφτούμε και πάλι ευρωπαϊκά» επιγράφεται πρωτοσέλιδο σχόλιο της εφημερίδας Tageszeitung και ο αρθρογράφος προειδοποιεί: «Οι εθνικές πρωτοβουλίες των τελευταίων εβδομάδων όχι μόνο κατέδειξαν πόσο εύθραυστη είναι η ευρωπαϊκή ιδέα, αλλά είχαν και οδυνηρές συνέπειες, χωρίς αιτία, για πολλούς ανθρώπους».

 

 

«Ο τουρισμός ελπίζει σε νέο ξεκίνημα» είναι ο τίτλος της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Διακοπές στη Μεσόγειο; Κάτι τέτοιο φαινόταν απίθανο για το 2020, το έτος του κορωνοϊού. Αλλά τώρα η τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης τρέφει ελπίδες. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να αποκαταστήσει την ελεύθερη κυκλοφορία των ταξιδιωτών στη ζώνη Σένγκεν μέχρι τις 15 Ιουνίου. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ. Αυτό όμως θα συμβεί μόνο αν παραμείνει υπό έλεγχο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων. (...) Ο τουριστικός οργανισμός TUI, ο οποίος παρά τη χορήγηση κρατικής βοήθειας καταργεί μία στις δέκα θέσεις εργασίας, διαβλέπει μία ελπίδα για νέο ξεκίνημα από τον Ιούλιο, τουλάχιστον στις Βαλεαρίδες Νήσους και στην Ελλάδα».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....