Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

14/03/19 - upd

Brexit: Όχι σε δεύτερο δημοψήφισμα είπε το βρετανικό κοινοβούλιο

 

Οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία πριν από λίγη ώρα την τροπολογία που αφορούσε τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα υπερ τάχθηκαν μόλις 85 βουλευτές και καταψήφισαν 334.

 

Η  τροπολογία είχε κατατεθεί από την Sarah Wollaston της "Ανεξάρτητης Ομάδας" η οποία πρότεινε να καθυστερήσει το Brexit έτσι ώστε να είναι δυνατή η πραγματοποίηση ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

«Ανοιχτοί οι ευρωπαίοι σε αναβολή του BREXIT για ένα χρονο»

 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters και σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ, ανοικτός σε μακρά αναβολή, διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους, της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. 

 

 

Σύμφωνα με το Reuters, μια τέτοιας διάρκειας αναβολή, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, θα σήμαινε σίγουρη συμμετοχή του ΗΒ στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

 

Ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα καλέσει τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να σταθούν θετικά σε μια μακρά αναβολή του Brexit, σε περίπτωση που το Λονδίνο χρειαστεί χρόνο για να αναδιαμορφώσει τη στρατηγική του σχετικά με την αποχώρηση από το μπλοκ των 28 χωρών.

 

Την Τρίτη, οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν για δεύτερη φορά, με 149 ψήφους διαφορά, το τελικό σχέδιο συμφωνίας της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες, ενώ χθες Τετάρτη ψήφισαν κατά οποιουδήποτε "ασύντακτου" Brexit χωρίς συμφωνία, ανεξαρτήτως χρόνου.

 

Απόψε η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων ψηφίζει για το κατά πόσο το ΗΒ θα ζητήσει αναβολή του Brexit έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο η Τερέζα Μέι έχει δηλώσει ότι, εάν δεν εγκριθεί η συμφωνία της έως τις 20 Μαρτίου, η ΕΕ πιθανόν να ζητήσει αναβολή του Brexit για μεγαλύτερο διάστημα, καθώς και μια ξεκάθαρη απάντηση για το πού αποσκοπεί η αναβολή και τι ακριβώς επιθυμεί το Λονδίνο.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....