Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:42 - 10/08/18

Ανταλλάγματα για τη διμερή συμφωνία επαναπροώθησης;

 

Για την  προσφυγική κρίση που κόντεψε να τινάξει στον αέρα τις σχέσεις των δύο αδελφών κομμάτων, Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, γίνεται εκτενής λόγος στον γερμανικό τύπο με αφορμή την υπογραφή της πρώτης διμερούς συμφωνίας ανάμεσα στη Γερμανία και την Ισπανία για επαναπροωθήσες στην χώρα πρώτης υποδοχής.

 

 

Παρόμοιες συμφωνίες επίκεινται με την Ιταλία και την Ελλάδα. Σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί ολόκληρη αύριο Παρασκευή από την Passauer Neue Presseο γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών Στέφαν Μάιερ, αποκαλύπτει ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα βρίσκονται εν εξελίξει και εκφράζει την αισιοδοξία του για την έκβασή τους. «Κυρίως με την Ελλάδα η ολοκλήρωση αναμένεται στο πολύ εγγύς μέλλον, η συμφωνία με την Ισπανία αποτελεί σημαντική πολιτική επιτυχία και δίνει μήνυμα προς τις άλλες δύο χώρες» επισημαίνει.

 

Σε σχόλιό της με τον τίτλο «Ανταλλάγματα» η Frankfurter Allgemeine Zeitung δεν συμμερίζεται την ευφορία του πολιτικού αξιωματούχου. «Δεν αποτελεί το μεγάλο βήμα προς τα μπρος που υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ όταν μιλούσε για στροφή στην πολιτική ασύλου» σημειώνει ο αρθρογράφος. Σε σχέση με τυχόν ανταλλάγματα η εφημερίδα εικάζει ότι αν και δεν δόθηκαν όπως αναφέρθηκε από επίσημα χείλη, η Γερμανία δεν άφησε τίποτα που να μην χρησιμοποιήσει για να πείσει την Ισπανία να καταγράφει τους νέους πρόσφυγες. «Διότι ποια θα ήταν η σημασία της διαδικασίας του Δουβλίνου, εάν η Μαδρίτη σταματούσε την ταυτοποίηση ή την αφαιρούσε γνωρίζοντας κάποια στιγμή ο πρόσφυγας φεύγοντας προς το βορρά, θα επιστρέψει και πάλι στη χώρα. «Γι αυτό η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα θα επιμείνουν για μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων μέσα στην ΕΕ. Λόγω χωρών σαν την Ουγγαρία, σημασία στις διμερείς διαπραγματεύσεις παίζει η διασφάλιση της Γερμανίας ότι θα πάρει ένα κομμάτι βάρους από αυτές τις μεθοριακές χώρες της ΕΕ. Δεν θα δυσκολευτεί να σταθμίσει την κατάσταση, γιατί ως μεγαλύτερη χώρα της ΕΕ θα πρέπει να φέρει και το μεγαλύτερο βάρος και δεν θα έχει κανένα συμφέρον να αφήσει την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα στα ερείπια του Κανονισμού του Δουβλίνου. Στην Ιταλία βλέπουμε τα αποτελέσματα».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....