Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

09/10/18

Αντιδράσεις από συνεχείς αποκαλύψεις για τη F.F.

 

Δύο μέρες πριν την εξ αναβολής τακτική γενική συνέλευση (10/10) -η οποία δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, καθώς δεν υπάρχουν ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις- η αποκάλυψη της σχέσης του αντιπροέδρου της Dufry με την Petrus AG, εταιρεία που φέρεται να δάνεισε την οικογένεια Κουτσολιούτσου 36 εκατ. ευρώ με προσημείωση ακινήτου της στις Σπέτσες, προκάλεσε νέο κύκλο αντιδράσεων στον κόσμο της αγοράς.

 

 

Δεδομένου ότι τα πρόσωπα που ενήργησαν στην παραπάνω συναλλαγή ηγούνται εισηγμένων εταιρειών, οι παρενέργειες είναι εύλογες στο περιβάλλον των μετόχων και των θεσμικών.

 

Όπως σχολιάζει η Ναυτεμπορική, την ίδια στιγμή η αδυναμία της ελληνικής εταιρείας να προσδιορίσει την ατζέντα κρίσιμων ανοιχτών θεμάτων και τα κενά ενημέρωσης ενισχύουν το κλίμα αβεβαιότητας.

 

Σημειώνεται ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ η Folli Follie Group δεν είχε εκδώσει ανακοίνωση για την ακύρωση της ορισθείσας για αύριο τακτικής γενικής συνέλευσης, αν και ήταν επιβεβαιωμένο ότι δεν θα πραγματοποιηθεί, δεδομένου ότι όχι απλώς δεν μπορεί να κοινοποιήσει τις οικονομικές καταστάσεις στους μετόχους της, αλλά δεν έχει προσδιορίσει τον ορκωτό ελεγκτή που θα τις επανελέγξει. Σε αυτό το θέμα φαίνεται να εξαντλεί τα όρια του νόμου και των χρηματιστηριακών κανονισμών καθώς η τακτική γενική συνέλευση δεν μπορεί να αναβάλλεται επ' αόριστον, όπως επ' αόριστον δεν μπορεί να μένει η εισηγμένη χωρίς διοίκηση, μιας και μετά την αποχώρηση των Δημήτρη και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου δεν έχει καταστεί εφικτό να βρεθούν αντικαταστάτες ή/και να συμφωνηθεί νέα σύνθεση Δ.Σ. Ας σημειωθεί επίσης ότι λίγες μόλις εβδομάδες πριν λήξει η περίοδος προστασίας από ενέργειες πιστωτών (22/11 κατά πληροφορίες από την εταιρεία), που έχει εξασφαλίσει η FF Group από το Μονομελές Πρωτοδικείο -και χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί δικάσιμος- δεν έχει ολοκληρώσει την εκπόνηση business plan αναδιάρθρωσης και είναι ακόμη σε αναμονή της έκδοσης πορισμάτων από τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη.   

 

Κι ενώ σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω οι συνεχείς αποκαλύψεις αναδεικνύουν νέα «σύννεφα» στην υπόθεση, η εταιρεία επιχειρεί να δίνει στην αγορά την εικόνα ότι συνεχίζει να αναπτύσσεται!

 

Ενδεικτικά, χθες ο όμιλος FF Group ανακοίνωσε ότι εγκαινίασε ένα νέο κατάστημα Collective στο εμπορικό κέντρο Plovdiv, στο Plovdiv της Βουλγαρίας. Πρόκειται για το 4ο κατάστημα Collective στη Βουλγαρία με έκταση 315 τ.μ., στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας μετά τη Σόφια. Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του νέου καταστήματος του δικτύου, το οποίο έχει επίσης παρουσία σε Ελλάδα και Ρουμανία, η εταιρεία υπενθυμίζει τις συνεργασίες της με 29 διεθνή brands.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....