| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Αποκάλυψη Μέρκελ: Μου επιτέθηκαν Ρώσοι χάκερ

 

Τετάρτη, 13/05/2020

 

   Share

 

«Χειροπιαστές αποδείξεις» ότι πίσω από την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η γερμανίδα Καγκελάριος το 2015 βρίσκονταν οι ρωσικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες έχει στη διάθεσή του ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας, παραδέχθηκε νωρίτερα σήμερα η ίδια η 'Αγγελα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια «εξωφρενική».

 

 

«Λαμβάνω αυτά τα πράγματα πολύ σοβαρά υπ΄όψιν, διότι πιστεύω ότι έχουν διερευνηθεί πολύ σωστά. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι με πονάει αυτό. Κάθε μέρα προσπαθώ να χτίσω μια καλύτερη σχέση με την Ρωσία και από την άλλη πλευρά υπάρχουν τόσο χειροπιαστές αποδείξεις ότι από πίσω βρίσκονται ρωσικές δυνάμεις κι αυτό δεν το κάνει ευκολότερο. Η συνεργασία εμπιστοσύνης έχει καταστραφεί», δήλωσε η κυρία Μέρκελ από το βήμα της Bundestag, επιβεβαιώνοντας σχετική αναφορά του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο έγραψε ότι ρώσοι χάκερς είναι υπεύθυνοι για την ψηφιακή επίθεση του 2015 εναντίον του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, με στόχο τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλών βουλευτών, ανάμεσά τους και αυτού της Καγκελαρίου στην εκλογική της περιφέρεια, το Μεκλεμβούργο-Πομερανία.

 

Αναφερόμενη στην Ρωσία, η 'Αγγελα Μέρκελ έκανε ακόμη λόγο για μια παλιά στρατηγική «υβριδικού πολέμου», η οποία περιλαμβάνει κυβερνοεπιθέσεις, «αποπροσανατολισμό» και «παραποίηση των γεγονότων». «Πρέπει να τα παρακολουθούμε, δεν μπορούμε έτσι απλά να τα απορρίψουμε», πρόσθεσε η Καγκελάριος και τόνισε ότι «δεν πρόκειται για συμπτώσεις, αλλά για μια στρατηγική που χρησιμοποιείται εκεί» συστηματικά.

 

Καταλήγοντας, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι παρ'όλα αυτά θα συνεχίσει να προσπαθεί για καλές σχέσεις με την Ρωσία, διότι «υπάρχουν καλοί λόγοι να συνεχίσουμε τις διπλωματικές προσπάθειες», αλλά παραδέχθηκε ότι δεν είναι εύκολη διαδικασία και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστούν κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. «Ασφαλώς διατηρούμε πάντα το δικαίωμα για μέτρα, ακόμη και εναντίον της Ρωσίας», είπε χαρακτηριστικά.

 

Την περασμένη εβδομάδα, γερμανοί Εισαγγελείς εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον ρώσου χάκερ με το όνομα Ντμίτρι Μπαντίν, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για την επίθεση και ότι εργάζεται για λογαριασμό της ρωσικής στρατιωτικής μυστική υπηρεσίας GRU.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....