| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Αποστολάκης για Έβρο: «Οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν σερίφηδες»

 

Παρασκευή, 06/03/2020

 

   Share

 

Την ανησυχία του για τον κίνδυνο ατυχήματος στον Έβρο λόγω της παρουσίας οπλισμένων πολιτών που εμπλέκονται στη φύλαξη των συνόρων εξέφρασε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο ο πρώην υπουργός Άμυνας και Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης.

 

 

Μιλώντας για τον κίνδυνο ατυχήματος, όπως κάποιου τραυματισμού, και το αν είμαστε σε θέση ως χώρα να το ελέγξουμε, ο κ. Αποστολάκης εκτίμησε ότι «τα σώματα ασφαλείας είναι πολύ προσεκτικά και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι ατύχημα καθώς πρόκειται για συμπλοκές». Πρόσθεσε ότι η ανησυχία του είναι «η εμπλοκή και υποστήριξη των πολιτών οι οποίοι δεν είναι εκπαιδευμένοι και δεν ακολουθούν κανόνες. Χρειάζεται προσοχή. Οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν σερίφηδες».

 

Για το πόσο μπορεί να αντέξει η Ελλάδα την πίεση στον Έβρο, ο ναύαρχος Αποστολάκης είπε ότι το αποτέλεσμα (απόκρουσης μεταναστευτικών ροών) ανεβάζει την ψυχολογία του κόσμου. «Δεδομένου ότι τα έξοδα είναι πολλά και ότι υπάρχει και ο παράγοντας κόπωση, πρέπει να ζητάμε και τη βοήθεια της Ε.Ε. που ανταποκρίθηκε τουλάχιστον στις πρώτες υποσχέσεις και μένει να δούμε πότε θα υλοποιηθούν», είπε ο κ. Αποστολάκης.

 

Παράλληλα, όπως σημείωσε, «όποιος δεν ανησυχεί ζει σε άλλη πραγματικότητα». Πρόσθεσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «προσπαθεί να διαχειριστεί το θέμα στη Συρία, χρησιμοποιώντας το Προσφυγικό ως εργαλείο πίεσης. Το πού θέλει να το φτάσει είναι ένα ερώτημα».

 

Ο κ. Αποστολάκης εκτίμησε ότι η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν, χθες Πέμπτη, δεν πρέπει να κατέληξε σε πολύ βολικές λύσεις για τον τούρκο πρόεδρο, που σημαίνει ότι θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, καθώς «έχει πέσει και η δημοτικότητά του στο εσωτερικό της Τουρκίας».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....