Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

08/02/19

Απόφαση της Διάσκεψης των προέδρων: Αν διαγραφεί ο Παπαχριστόπουλος ο Καμμένος μένει χωρίς ΚΟ

 

Είναι οριστικό και έχει και την επίημη βούλα της Διάσκεψης των Προέδρων που συνεδρίασε σήμερα το πρωί. Εφόσον ο Πάνος Καμμένος διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και μείνει με λιγότερους από 5 βουλευτές, χάνει την ιδιότητα του Πολιτικού Αρχηγού.

 

 

Αυτή άλλωστε ήταν και η γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής του Κοινοβουλίου που υιοθέτησε η Διάσκεψη των Προέδρων, δίνοντας τέλος στα σενάρια για λύσεις ανάγκης που θα μπορούσαν να εξευμενίσουν τον πρώην υπουργό Αμυνας.

 

Σημειώνεται οτι ο Πάνος Καμμένος λίγο νωρίτερα με ανάρτησή του ειδοποίησε οτι θα διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο αφού μιλήσει στην Βουλή στην συζήτηση για το Πρωτόκολλο Ενταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ώστε να μην του αφαιρεθεί ο λόγος. Η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ διαθέτει τώρα 6 βουλευτές, αλλά σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Αριστείδης Φωκάς που έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα, με την Ενωση Κεντρώων, και συνεπώς δεν μπορεί να καταμετρηθεί για να συνεχίσει να υφίσταται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ σε

περίπτωση διαγραφής η παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

 Στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής, σύμφωνα με το ΑΠΕ:

 

   «Προφανώς είναι δυσάρεστη εξέλιξη η διάλυση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά εφόσον υπάρχει η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και το άρθρο 15 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο παρά η εφαρμογή της», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ.

 

   «Όπως και ο κ. Καμμένος είπε, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανέντιμη. Είναι θέμα δικό σας και βρείτε τη λύση. Δεν είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τη Διάσκεψη των Προέδρων. Διαλύσατε τα κόμματα», είναι η θέση που εξέφρασε η ΔΗΣΥ.

 

   Το ΚΚΕ επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη καθιέρωσης της ανόθευτης απλής αναλογικής και διατύπωσε την άποψη δεν πρέπει να διαλύεται Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματος που έχει εκλεγεί.

 

   Στη θέση ότι δεν πρέπει να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που έχουν εκλεγεί, επέμειναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

 

   Η Ένωση Κεντρώων εξέφρασε τη θέση ότι δεν θα πρέπει να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που έχουν εκλεγεί. Επίσης, εξέφρασε τη γνώμη ότι ένας βουλευτής που διαφωνεί με τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος πρέπει να παραδίδει την έδρα του και όχι να την μεταφέρει στη δύναμη άλλης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....