| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Ας προετοιμαστούμε για μια οδυνηρή πραγματικότητα... / Λουκάς Γεωργιάδης 

 

Παρασκευή, 13:00 - 01/05/2020

 

   Share

 

          Ο κορωνοϊός είναι ο... Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος των μεταπολεμικών γενεών. Δεν πέφτουν πραγματικά πυρά και τα σπίτια μας είναι όρθια. Χτυπάει όμως με έναν τρόπο που τον καθιστά βιολογικό υπερ-όπλο. Ήρθε για να αλλάξει τον κόσμο. Ήρθε να επιβάλλει συμπεριφορές, να καθορίσει νέες προτεραιότητες, να διαμορφώσει νέες συνήθειες, να επανακαθορίσει αξίες. Όσα λεφτά και να υπήρχε τρόπος να διατεθούν σε κρίσιμους τομείς για τη στήριξη τους, αυτή τη στιγμή είναι σαν ένα σουρωτήρι που προσπαθείς να το γεμίσει με νερό. Η νέα οικνονομική πραγματικότητα περνάει μέσα από τον συγχρωτισμό, την επαφή, τον φόβο και την ανασφάλεια.  Όταν δεν θα υπάρχουν πρόθυμοι πελάτες γιατί θα φοβούνται, ακόμη και όλα τα χρέη να χαρίσεις σε κάποιον, πάλι η άσκηση είναι χωρίς λύση... 

 

          Η προσαρμογή στις νέες καταστάσεις ενδεχομένως να είναι τρομακτικά βίαιη για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Από τη στιγμή που αυτό το "θεριό" θα είναι εδώ μαζί μας για σημαντικό ή πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, είμαστε υποχρεωμένοι να το παλέψουμε. Με νέες συνήθειες και πρωτοφανείς συμπεριφορές. Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η πανδημία, αλλά ξέρουμε ότι η διάρκεια της θα είναι ικανή για να γονατίσει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ήδη αυτό φαίνεται. Σταμάτησαν οι αερομεταφορές, το πετρέλαιο μένει στα αζήτητα, πεντέμισι δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν και αναπνέουν σε περιβάλλον περιορισμών. Και δεν ξέρουμε πόσοι θα είναι ακόμη αυτοί που θα δοκιμαστούν με κάθε τρόπο στη διάρκεια ενός δεύτερου ή τρίτου ή τέταρτου σαρωτικού κύματος. Και ας μην έχουμε την ψευδαίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα. Δεν υπάρχει αυτό. Μιλάμε για μετάβαση σε μια νέα σκληρή καθημερινότητα, η οποία θα έχει προεκτάσεις σε μια πολλαπλασίως επώδυνη οικονομική πραγματικότητα.

 

          Για όλες τις χώρες, τα μαντάτα είναι πάρα πολλοί άσχημα. Και να λέμε τα πράγματα απλά και σταράτα σε ότι αφορά στη χώρα μας. Στο πρώτο δίμηνο του έτους ξεκινήσαμε με αύξηση ταξιδιωτών κατά 29,4%, κάτι που προμήνυε τον ερχομό τουλάχιστον 36 εκατομμυρίων επισκεπτών φέτος, αλλά τώρα... πάπαλα. Από αυτούς ίσως είναι ζήτημα αν έρθει το 10%. Και πώς να έρθουν οι πελάτες μας όταν είναι μέσα στον θάνατο και στον πόνο, ενώ δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει οικονομικά; Ολόκληρα νησιά και τουριστικές περιοχές θα ερημοποιηθούν. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν θα δουλέψουν.

 

          Η νέα πραγματικότητα στις ανθρώπινες επαφές θα χτυπήσει πολύ άσχημα τις αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων. Με τα ειδικά μέτρα προφύλαξης στους επαγγελματικούς χώρους και με την αβεβαιότητα για την τσέπη τους, πόσοι είναι αυτοί οι οποίοι θα βγουν; Ελάχιστοι. Θα μπορούν να συντηρηθούν με αυτόν τον τρόπο τα μαγαζιά; Σίγουρα όχι. Οπότε ο κλάδος της μαζικής εστίασης θα αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα. Ταβέρνες, εστιατόρια, φαστφουντάδικα, καφετερίες, μπαρ, κλαμπ, νυχτερινά κέντρα θα βρεθούν σε μεγάλο βαθμό στη δυσάρεστη θέση του λουκέτου με απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Αυτή η κατάσταση δεν αναμένεται να φτάσει σε ένα ανεκτό επίπεδο πριν περάσουν κάποιοι πολλοί μήνες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων. Και μετά, αν όλα ομαλοποιηθούν, θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να επανέλθουμε στα προ κορωνοϊού επίπεδα. Τα κλειδιά είναι τα νέα φάρμακα και το εμβόλιο. Χωρίς αυτά, ας μην έχουμε αυταπάτες για αντιστροφή της κατάστασης.

 

          Όταν έρθει ο χειμώνας, ποια μαγαζιά θα έχουν απομείνει σε σχέση με αυτά που δούλεψαν το καλοκαίρι όταν ο καιρός ήταν καλός; Όταν μαζευτούμε μέσα, πόσοι θα είναι διατεθειμένοι να βγουν να πάνε να φάνε, να διασκεδάσουν ή να ψυχαγωγηθούν; Θα υπάρχουν κέντρα διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ, θέατρα και σινεμά; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Και άλλα λουκέτα και άλλοι άνεργοι. Να πάμε και στον τομέα του αθλητισμού; Ποιοι φίλαθλοι θα πάνε να κλειστούν σε κλειστά γήπεδα μπάσκετ ή βόλεϊ ή θα διακινδυνεύσουν να συγχρωτιστούν σε γήπεδα ποδοσφαίρου; Ακόμη και τα ερασιτεχικά πρωταθλήματα, ποιοι θα διακινδυνεύσουν να έρθουν σε επαφή, όταν κανένας δεν ξέρει ποιον έχει δίπλα του; Ή θα παίζουν μπάλα με... μάσκες; Και εκεί θα έρθουν "κανόνια" για μικρές ομάδες, ενώ εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις και χιλιάδες άνθρωποι,  θα βρεθούν χωρίς αντικείμενο.

 

          Με έναν τουρισμό που θα έχει καταρρεύσει και με τους χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης να παραπαίουν, έχει σχηματιστεί η πρώτη μεγάλη στοιβάδα χιλιάδων κλειστών επιχειρήσεων και κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων. Σε επόμενο στάδιο θα ακολουθήσουν πολλά μαγαζιά. Η ένδυση και υπόδηση θα δεχθούν σοβαρό πλήγμα, ενώ και χιλιάδες άλλα που πουλάνε αγαθά ή παρέχουν υπηρεσίες που θα θεωρούνται... πολύτέλεια, θα βρεθούν προ της οδυνηρής απόφασης του λουκέτου. Πίσω από το κομμάτι του τριτογενούς τομέα που έχει να κάνει με τον τουρισμό, τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας και διασκέδασης αλλά και το λιανικό εμπόριο, θα "πονέσουν" σε μεγάλο βαθμό βιοτεχνίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία.

 

          Ο ισχυρός κλονισμός του μεταπρατικού και βιτρινάτου τριτογενούς τομέα, θα δημιουργήσει ένα τσουνάμι εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων κυρίως νέας ηλικίας, ενώ χιλιάδες οικογενειάρχες θα βρεθούν χωρίς δουλειά. Η μεγάλη υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας θα οδηγήσει σε ξενοίκιαστα μαγαζιά, ενώ ταυτόχρονα θα εκτιναχθεί ο αριθμός των οφειλετών της Εφορίας, των ασφαλιστικών ταμείων, των τραπεζών, των εταιρειών ηλεκτρισμού, τηλεφωνίας, κοινοχρήστων κλπ.

 

          Χιλιάδες άνθρωποι των πόλεων θα αντιμετωπίσουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης και θα αναγκαστούν να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις... κοιτάζοντας προς τη δευτερεύουσα ή εξοχική κατοικία ή το σπίτι στο χωριό. Τουλάχιστον εκεί έχεις να φας και σε ακραίως συνθήκες μπορείς να προσρμοστείς ακόμη και σε μια καθημερινότητα χωρίς ρεύμα. Δυστυχώς, η κατάσταση στο εξωτερικό δεν θα είναι καλύτερη και αναμένεται να υπάρξει μια αντίστροφη πορεία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πολλοί Έλληνες που μετανάστευσαν θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στην πατρίδα γιατί είτε δεν θα υπάρχουν ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες, ή θα κυριαρχεί ο φόβος με βάση και τα απογοητευτικά αποτελέσματα πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος του κορωνοϊού.

 

          Αν η πανδημία συνεχιστεί, τότε θα βρεθούμε μπροστά σε περιοριστικά μέτρα απ΄ όλες τις χώρες που παράγουν τρόφιμα, καθώς και οι εκμεταλλεύσεις θα είναι μικρότερες και οι παραγόμενες ποσότητες πιο... μετρημένες. Εν ολίγοις, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κορωνοϊός ήρθε στη ζωή μας για να σαρώσει κλάδους και να αλλάξει τις συνήθειες μας. Σε αυτό το επίπεδο, όλες οι κυβερνήσεις θα προσπαθήσουν να κρατήσουν όρθιες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Ακόμη και έτσι να είναι όμως, υπάρχει μια τεράστια ειδοποιός διαφορά: η κατάρα που μας βρήκε δεν θα μπορεί καν να αντιμετωπιστεί σε μεγαλο βαθμό με το χρήμα, γιατί ο φόβος θα έχει αλλάξει τις συνήθειες των ανθρώπων και θα τους έχει απενεργοποιήσει ως καταναλωτές ανυπολόγιστου αριθμού αγαθών δευτερεύουσας ή ακόμη και πρωτεύουσας σημασίας.

 

          Όταν ο ιδιωτικός τομέας θα περνάει μαρτυρικές ώρες, τότε γίνεται αντιληπτό, ότι δεν συλλέγονται οι απαιτούμενοι φόροι και δεν υπάρχουν έσοδα για το κράτος. Μπορεί η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ανοίξουν γραμμές χρηματοδότησης διοχετεύοντας ρευστότητα, αλλά αυτή η διαδικασία, απλά θα κρατάει χιλιάδες επιχειρήσεις και εκατομμύρια θέσεις εργασίας με τον... αναπνευστήρα. Η παγκόσμια οικονομία και κυρίως η ελληνική θα βρίσκονται στη... ΜΕΘ και η προσπάθεια για να μπορέσει να πάρει εξιτήριο ο "ασθενής" θα είναι επίπονη και μακρά. Εφόσον ο ιδιωτικός τομέας θα εμφανίζετια ολοένα και πιο  αδύναμος να στηρίξει τα οικονομικά του κράτους μέσα από τη φορολογία, τότε και το Κράτος θα είναι αδύναμο να συντηρήσει τα σημερινά επίπεδα των μισθών στο Δημόσιο αλλά και των συντάξεων. Με αναμενόμενα έσοδα 2 ή 2,5 δισ. και ανελαστικές δαπάνες  5 δισ. δεν ξέρουμε αν μπορεί να σταθεί όρθιο το ταμείο ενός κράτους. Ας σκεφτούμε αντιστοίχως τι θα γινόταν στο σπίτι μας όταν τα έξοδα είναι διπλάσια των εσόδων. 

 

          Στην Ελλάδα της αριστερής μπαρούφας και αριστερής ανοησίας, κάποιοι αδυνατούν να επιλύσουν απλές μαθηματικές πράξεις. Δεν έχουμε την απαίτηση να γνωρίζουν πώς λειτουργεί μια οικονομία, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούν να κάνουν αναγωγή σε επίπεδο κράτους, των δικών τους Οικονομικών. Και για όσους βιαστούν να εκστομίσουν τις γνωστές παρόλες περί "τρομολαγνείας" ή "καταστροφολογίας" ή "υπερβολών", απλά δεν έχουν ούτε την οικονομική παιδεία, αλλά ούτε και το στοιχειώδες IQ για να αντιληφθούν ότι στην οικονομία συμβαίνει ακριβώς το ίδιο με έναν που έχει βουλωμένες αρτηρίες και είναι θέμα λίγου χρόνου να υποστεί έμφραγμα. Είναι θέμα χρόνου να σωριαστεί κάτω και ας λένε οι συγγενείς ότι "είναι μια χαρά" ή ότι "θέλει να τον βγάλει πεθαμένο ο γιατρός".

 

          Ο μαζικός τουρισμός θα σταματήσει να φέρνει τα αναμενόμενα έσοδα, ο κόσμος θα αποφεύγει τον συγχρωτισμό, θα προνοεί για να εξοικονομήσει χρήματα (αν υπάρχουν ή αν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο) για τα άκρως απαραίτητα και πολλοί θα αναγκαστούν να επεξεργαστούν ένα νέο σενάριο ζωής που ενδεχομένως δεν είχαν καν διανοηθεί ακόμη και στα "πέτρινα" χρόνια των μνημονίων. Γιατί αυτό που θα έρθει θα κάνει τα μνημόνια να φαντάζουν ως πενθήμερη εκδρομή στη... λιακάδα. Και αν όλα αυτά θεωρούνται ως υπερβολή, να ενημερώσουμε πολύ απλά ότι είναι τα... φυσιολογικά αποτελέσματα σε μια οικονομία όταν έχουν προηγηθεί πόλεμος ή πανδημία. Και δεν θα φταίει καμία κυβέρνηση τότε, καθώς όλες θα είναι αδύναμες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτό που είναι πέρα και πάνω από χρήμα και ανώτερες δυνάμεις...

 

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS*

 

Διαβάστε επίσης:

 

Ας προετοιμαστούμε για μια οδυνηρή πραγματικότητα... / Λουκάς Γεωργιάδης 

 

Η ανοσία της αγέλης στην ηλιθιότητα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς θα είναι η επόμενη μέρα μετά το... τέλος του κορωνοϊού / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ώρα ευθύνης, λογικής, συστράτευσης και ομοψυχίας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ασύμμετρες απειλές και συμμετρικοί... ηλίθιοι! /Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η Ελλάδα της προόδου κόντρα στον...οίκο ανοχής της Αριστεράς και των φασιστών / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Θεατές σε μια αριστερή... φαυλoδημοκρατία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

ΣΥνασπισμός  ΡΙΖοσπαστικής Απάτης / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η πολιτική απελπισία του άχαστου... χαμένου Τσίπρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο κομμουνιστικός "κορωνοϊός" / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Σταράτες κουβέντες και ωμές αλήθειες για ένα σοβαρό και σύγχρονο κράτος / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ιστορική συγκυρία και μοναδική ευκαιρία επανεκκίνησης της χώρας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι "δημοκράτες" της παρασιτοκρατίας και του μπάχαλου / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το 2020 δεν πρέπει να θυμίζουμε... Συριζιστάν! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Νόμος και Τάξη=Δημοκρατία και Ελευθερία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ασφαλιστικό σύστημα υπό κατάρρευση σε μια χώρα που αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Θέλουμε μεγάλες ξένες επενδύσεις για ανάπτυξη, δουλειές και εθνική ασφάλεια / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εδώ ασυδοσία, εδώ ασυδοσία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μπάχαλο και ανομία στο απόσπασμα... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αποκομμουνιστοποιήστε τη χώρα για να έχουμε μέλλον / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κυριάκο, αυτήν την Ελλάδα πρέπει να φτιάξεις... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τέλος εποχής για τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και τα "παράσιτα" / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το επικερδές "επάγγελμα" του "αριστεροευαισθητούλη"! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι πρέπει να γίνει για να μην έχουμε νέες γενιές ανεγκέφαλων πολιτών / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για το μεγάλο άλμα στο μέλλον / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Θέλουμε ένα θετικό σοκ για να γυρίσουμε σελίδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Έφυγαν τα... βαρίδια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και άλλαξε το κλίμα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Σε φάση απογείωσης εισέρχεται η χώρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αυτήν τη χώρα θέλουμε... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τετραετία μεγάλων επενδύσεων και αλλαγών σε όλα τα επίπεδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περάσαμε στην εποχή του αυτονόητου και της κανονικότητας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ψηφοφόρε, κοίτα γιατί (κατα)ψηφίζεις την Κυριακή / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Υπεύθυνοι και ανεύθυνοι πολίτες-ψηφοφόροι εν δράσει... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στις 7 Ιουλίου τελειώνουμε με τους λαϊκιστές, τυχοδιώκτες και φασίστες / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στις 7 Ιουλίου τελειώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό και γυρίζουμε σελίδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ιδού τα συντρίμμια που αφήνουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τώρα είναι η ιστορική ευκαιρία για επιστροφή στην κανονικότητα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Την Κυριακή γίνεται τεστ νοημοσύνης... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εξαγορά συνειδήσεων με παροχές από επαγγελματίες τυχοδιώκτες / του Λουκά Αθ. Γεωργιάδη

 

Έτσι ξεφτίλισε την Αριστερά ο Τσίπρας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το προσοδοφόρο "επάγγελμα" του... ΣΥΡΙΖΟ-παλαιο ΠΑΣΟΚΟΥ! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Είναι η Βενεζουέλα του Τσίπρα ανόητε! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να βάλει τους τίτλους τέλους στη φαυλοκρατία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ώρα μηδέν για τη χώρα με ΣΥΡΙΖΑ... . / Λουκάς Γεωργιάδης

Τέσσερα χρόνια... καρκινώματα στην εξουσία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τιμώντας τους χρήσιμους και απαξιώνοντας τους ψεύτες... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στην πολιτική χωματερή... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Συνωμοσία πυρήνων της... καταστροφής / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καλός και κακός πολιτικός, καλός και κακός πολίτης / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το στοίχημα του εκσυγχρονισμού με τρεις απλές παρεμβάσεις / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Παλαιοκομμουνιστοφασιστολαϊκοδεξιοκρατικιστές! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ντροπή σας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ιδού ο λογαριασμός που (θα) πληρώνουμε από τη λανθασμένη ψήφο του 2015 / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μην διανοηθείτε να συγκαλύψετε τα εγκλήματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Λεηλασία με... ευαισθησία και αριστερό πρόσημο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο λαός περιμένει να τιμωρήσει τα θρασύτατα "τρολάκια" της εξουσίας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο ψεύτης, ο παθολογικά ψεύτης και η επιστήμη της ψυχοπαθολογίας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

H ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και η... άλλη Ελλάδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένα... καθαρά θολωμένο και εγκληματικό μυαλό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Λίγο πριν το ξημέρωμα είναι το πιο βαθύ σκοτάδι... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η συντριβή της παρακμής και το στοίχημα της ανασυγκρότησης / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στον αστερισμό της ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικής ανηθικότητας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Επιτακτική ανάγκη για νέα πρότυπα μετά την ισοπέδωση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καταδίκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κάλπη και στα... Ειδικά Δικαστήρια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο εύκολος και... φυσικός τρόπος για να πείθεις τους αφελείς! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το καρκίνωμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο διχασμός της κοινωνίας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Λαός που εκλέγει αμόρφωτους και ανάξιους παίζει με τη... φωτιά! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Με ψεύτικα αφηγήματα δεν γυρίζει σελίδα η χώρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κυβέρνηση κοινών απατεώνων με... κατοχυρωμένη παγκόσμια πατέντα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η στρατηγική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να αποφύγουν... δικαστικές περιπέτειες! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένας ώριμος και λογικός λαός διώχνει τους... καταληψίες της ζωής του! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Για τα κολασμένα μέτρα των Τσίπρα-Καμμένου (θα) φταίει ο... Μητσοτάκης! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ανώμαλες πολιτικές, μια φυσιολογική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛική κατάσταση...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γραβάτες ευκαιρίας από πολιτικούς... φιόγκους! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αριστερά σημαίνει φτώχεια, ξεπούλημα και υποτέλεια / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Επικίνδυνο για την υγεία το... κόκκινο βλίτο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η αριστερή φαυλότητα στην εξουσία... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ... χρεοκοπία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μακάρι να έβλεπαν όλες τις επενδύσεις σαν την... κάνναβη! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Χαρά τους η φτωχοποίηση και ο εξευτελισμός μας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η επιστροφή στην κανονικότητα θέλει μεγάλες ρήξεις... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι θα κάνει το εκλογικό σώμα μέσα στο... παραβάν; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν είναι δύσκολο το σκίσιμο των μνημονίων, τότε... ρεφάρεις με μίσος και διχασμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μας κυβερνούν άνθρωποι με το"Σύνδρομο Πίτερ Παν"!  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μια αισχρή πολιτεία κριτών και υποκριτών / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πλησιάζει η ώρα της εξόδου και των αποκαλύψεων... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο άγραφος νόμος περί ευθύνης πολιτών ενώπιον της κάλπης! / Λουκάς Γεωργιάδης    

 

Η νέα μορφή διαφθοράς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον πολιτικό βίο της χώρας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Χείριστη μορφή διαφθοράς ο λαϊκισμός / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περιμένετε ανάπτυξη από μαρξιστές, οικονομικά αναλφάβητους και ανισόρροπους; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καταλάβατε για τη ζημιά 200 δισ. των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή να το ξαναπεί ο Βίζερ; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μνημόσυνο στον Τσιπροκαμμενισμό, επικήδειος στον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το εκλογικό ρολόι στο μυαλό του πανούργου Τσίπρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η κοινωνία (προ)ετοιμάζεται για να εκδικηθεί τον χυδαίο Τσιπροκαμμενισμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περίμενες καλύτερη παιδεία με τον Τσίπρα; Αδικαιολόγητος...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς η φιλελεύθερη Ρουμανία μας έβαλε τα γυαλιά! / Λουκάς Γεωργιάδης

Κυβερνούν "βλήματα" που... σπέρνουν μόνο προβλήματα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μας κυβερνούν "μπάζα" που θέλουν να κάνουν τη... μπάζα τους! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γιατί πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Τσίπρα... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς θα γυρίσει το κλίμα όταν τελειώσει η σημερινή... αριστεροαδέξια περιπέτεια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι... ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιές πληρώνονται! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στήνεται σιγά σιγά το σκηνικό για τις επόμενες εκλογές... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι εγκληματίες ομολογούν και μετανοούν, αλλά ένας αριστεροκομμουνιστής είναι περήφανος για τον... φόνο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καλπάζοντας προς την... κατάρρευση στου ασφαλιστικού και της οικονομίας! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κοινωνία υπεύθυνων και φυσιολογικών πολιτών μέσα από απλές και αυτονόητες κινήσεις! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η φιλελευθεροποίηση της οικονομίας βλάπτει σοβαρά τα πάσης φύσεως... παράσιτα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι επενδύσεις έρχονται όταν έχεις σοβαρές πολιτικές και αξιόπιστους πολιτικούς / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εθνικό έγκλημα η φορολογική αφαίμαξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ναυαγοί στον ωκεανό του παραλογισμού μας...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι θα συμβεί αν οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις πάνε στα... τσακίδια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν η απώλεια της κοινής λογικής (δεν πρέπει να) είναι αυτοσκοπός...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τότε η χώρα θα απογειωθεί!  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο Τσίπρας καλείται να δαμάσει τον... Μινώταυρο του κρατισμού! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο λογαριασμός πληρώνεται πάντα, από εξαπατημένους και μη... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η επανάσταση του αυτονόητου κόντρα στην ανοησία των "επαναστατών"!  / Λουκάς Γεωργιάδης 

 
 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....