Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 12/07/18

Αυξάνεται η ανησυχία των CFO's για τον συναλλαγματικό κίνδυνο

 

Σύμφωνα με έρευνα της HSBC και της FT Remark, περισσότεροι από τους μισούς οικονομικούς διευθυντές (CFOs) πιστεύουν ότι ο συναλλαγματικός κίνδυνος αποτελεί για την εταιρεία τους τον δυσκολότερα αντιμετωπίσιμο κίνδυνο.

 

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα οι ανησυχίες αυτές αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη μεταβλητότητα των νομισμάτων σε μια περίοδο μακροοικονομικής και γεωπολιτικής αβεβαιότητας.

 

Ένα περιβάλλον μεταβαλλόμενων επιτοκίων σε πολλές χώρες έχει, επίσης, επιπτώσεις στα κέρδη των επιχειρήσεων. Το 60% όλων των CFOs ανέφερε ότι τα επιτόκια είχαν αντίκτυπο στα κέρδη τους και το 70% των CFOs στην Αμερική υποστήριξαν ότι η εταιρεία τους υπέστη ζημιά λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων. Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί από τους CFOs τόνισαν ότι ο κίνδυνος που σχετίζεται με τα επιτόκια είναι ένα θέμα το οποίο μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά.

 

«Η έρευνα αναδεικνύει πόσο σημαντικό είναι για τις εταιρείες να διαθέτουν ισχυρούς μηχανισμούς διαχείρισης κινδύνων, λαμβάνοντας υπόψη τους το οικονομικό ρίσκο που συνεπάγεται η αναποτελεσματική διαχείρισή τους, ειδικά σ’ ένα ολοένα και πιο αβέβαιο περιβάλλον», δήλωσε ο Frederic Boillereau, Head of Global FX & Commodities και Head of Global Markets Corporate Services της HSBC.

 

Επιπλέον, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι καθώς οι CFOs βλέπουν το δικό τους ρόλο να εξελίσσεται σε συνεργάτη του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας τους, ζητούν ολοένα και περισσότερο από τους επικεφαλής του τμήματος «Treasury» υποστήριξη σε στρατηγικά θέματα.

 

Ενώ το 73% των οικονομικών διευθυντών αναφέρει ότι ο ρόλος του Treasurer της εταιρείας τους έχει ενισχυθεί, το 57% δεν έχει ακόμη πλήρη εμπιστοσύνη ότι ο Treasurer διαθέτει τις απαιτούμενες δεξιότητες για να ανταποκριθεί σ’ αυτό το νέο ρόλο.

 

«Οι Τράπεζες μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εκπληρώσουν τις επιδιώξεις τους, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης κινδύνου, αναπτύσσοντας ψηφιακά εργαλεία και παρέχοντας στρατηγικές πληροφορίες τις οποίες έχουν αποκομίσει μέσα από βαθειά γνώση τόσο των τοπικών όσο και των παγκόσμιων αγορών», δήλωσε ο RahulBadhwar, Head of Global Markets Corporate Services, Public Side της HSBC.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....