Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:43 - 08/08/18

Αυξάνονται οι ρυθμίσεις φόρων, αλλά και τα «φέσια» προς το Δημόσιο

 

Υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν την ανησυχία  πως οι φορολογούμενοι που δεν πλήρωσαν εφέτος εμπρόθεσμα το φόρο εισοδήματος θα ξεπεράσουν εκείνους του 2017.

 

 

Όπως σχολιάζει και το CNN Greece και με τα βάση τα επίσημα στοιχεία που είχαν βγει πριν από λίγο καιρό μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου 2017 οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο είχαν αυξηθεί κατά 3 δισ. ευρώ! Αν αυτό συμβεί και εφέτος οι απλήρωτοι φόροι θα αυξηθούν από τα 5,2 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου, σε περισσότερα από 8,2 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου.

 

Έως τις 31 Ιουλίου 2018 περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά έπρεπε να καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

 

Ο συνολικός φόρος εισοδήματος που αντιστοιχεί στα χρεωστικά εκκαθαριστικά ανέρχεται σε 3,3 δισ. ευρώ με το μέσο φόρο ανά εκκαθαριστικό να διαμορφώνεται στα 1.323 ευρώ. Δεδομένου ότι ο φόρος καταβάλλεται σε τρεις δόσεις (έως 31 Ιουλίου, 28 Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου) η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα έπρεπε ήδη να έχει εισπράξει τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ από την πρώτη δόση του φόρου.

 

Αν και έχει περάσει περισσότερο από μια εβδομάδα από την καταληκτική αυτή προθεσμία, η φορολογική διοίκηση ακόμη δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι πλήρωσαν εγκαίρως το φόρο και πόσοι δεν το έκαναν.

 

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως η ροή του φόρου εισοδήματος δεν ήταν ικανοποιητική και πως πολλοί φορολογούμενοι όχι μόνον δεν κατέβαλαν το φόρο εφάπαξ, αλλά δεν πλήρωσαν ολόκληρη ούτε την πρώτη δόση.

 

Αντιθέτως, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά προτίμησαν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση, ώστε να σπάσουν το φόρο σε 12 δόσεις (παρά το γεγονός ότι επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%).

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....