Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

28/10/18

Αυξήθηκε το 2018 η περιουσία των Ελλήνων

 

Σημάδια ανάπτυξης στο περιουσιολόγιο των Ελλήνων παρουσιάζει η εικόνα της καθαρής, εκτός δανεισμού κινητής και ακίνητης ιδιωτικής περιουσίας των ελληνικών νοικοκυριών για το 2018.

 

 

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελετών της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, που πραγματοποιεί την έρευνα σε πάνω από 200 χώρες, η περιουσία των Ελλήνων φτάνει στα 975 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 67 δισ. δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο 12μηνο.

 

Και ενώ στην Ευρώπη, η περιουσία σε χρηματοοικονομικά προϊόντα (44,6%) και σε μη χρηματοοικονομικά (55,4%) είναι σχεδόν ισορροπημένη, στην περίπτωση της Ελλάδας η συμβολή κυρίως της ακίνητης περιουσίας στη μεταβολή του πλούτου είναι εμφανής, αφού το 78% της περιουσίας των Ελλήνων αφορά μη χρηματοοικονομικά μέσα (κυρίως ακίνητα και αυτοκίνητα).

 

Τα στοιχεία, σύμφωνα με αναλυτές, δείχνουν μάλιστα μια διόγκωση των ακινήτων στο σύνολο της περιουσίας των Ελλήνων, η οποία ενδεχομένως σχετίζεται και με τοποθετήσεις που έγιναν σε ακίνητα στο εξωτερικό με τη μαζική έξοδο των καταθέσεων από τον Νοέμβριο του 2014 ως τον Ιούνιο του 2015. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και την περίοδο 2012-2013, όταν και πάλι είχε σημειωθεί τεράστια έξοδος καταθέσεων λόγω της έντονης αβεβαιότητας γύρω από την αναδιάρθρωση του χρέους (PSI), από τα μέσα του 2011 ως τα μέσα του 2012.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....