Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 09/11/18

Αυτές είναι οι χώρες με τις ασφαλέστερες τράπεζες του κόσμου

 

Οι περισσότεροι από εμάς που μένουμε σε αναπτυγμένες χώρες θεωρούμε δεδομένο το ότι τα χρήματά μας είναι ασφαλή. Τα βάζουμε σε τράπεζες, και τουλάχιστον στη θεωρία δεν πηγαίνουν πουθενά. Αλλά αυτό δεν ισχύει παντού. Έτσι, το Business Insider εξέτασε τις χώρες με τις ασφαλέστερες τράπεζες, χρησιμοποιώντας την πρόσφατη έρευνα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα, η οποία προσφέρει ένα σημαντικό όγκο στοιχείων που είναι ενδεικτικά της υγείας των θεσμών μιας χώρας. Ένα από αυτά θεωρείται ότι είναι η ασφάλεια των τραπεζών.

 

 

Συγκεκριμένα, η ερώτηση του ΔΟΦ ήταν: «Γενικά, πώς εκλαμβάνετε την ασφάλεια των τραπεζών;». Επομένως, η καταμέτρηση δεν βασίζεται σε ένα αντικειμενικό οικονομικό ή λογιστικό στοιχείο, αλλά περισσότερο στις αντιλήψεις του πληθυσμού. Οι 140 χώρες κατατάσσονται από το 1 (οι τράπεζες χρειάζονται περισσότερα χρήματα) μέχρι το 7 (οι τράπεζες είναι σε γενικές γραμμές ασφαλείς).

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα βρέθηκε 57η στην συνολική κατάταξη, με τον τομέα της υγείας να βρίσκεται στην υψηλότερη θέση (21ηθέση) και στη χαμηλότερη να είναι οι θεσμοί της χώρας (87η θέση).

 

Δείτε τις χώρες με τις ασφαλέστερες τράπεζες στο γκάλερι που ακολουθεί.

 

10. ΣΛΟΒΑΚΙΑ

6,1

 

Η χώρα κατετάγη 32η στην μακροοικονομική σταθερότητα, ενώ βρέθηκε στην 78η θέση όσον αφορά την αγορά προϊόντων. Συνολικά, κατέκτησε την 41η θέση, χάνοντας δύο θέσεις από την κατάταξη του 2017.

 

9. ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

6,1

 

Η χώρα κατετάγη πρώτη στην μακροοικονομική σταθερότητα, ενώ βρέθηκε στην 67η θέση όσον αφορά το μέγεθος της αγοράς της. Συνολικά, κατέκτησε την 18η θέση, χάνοντας δύο θέσεις από την κατάταξη του 2017.

 

8. ΕΛΒΕΤΙΑ

6,2

 

Η χώρα κατετάγη 3η στις υποδομές, ενώ βρέθηκε στην 39η θέση όσον αφορά το μέγεθος της αγοράς της. Συνολικά, κατέκτησε την 4η θέση, παραμένοντας σταθερή από την κατάταξη του 2017.

 

7. ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

6,3

 

Η χώρα κατετάγη πρώτη στην μακροοικονομική σταθερότητα, ενώ βρέθηκε στην 77η θέση όσον αφορά το μέγεθος της αγοράς της. Συνολικά, κατέκτησε την 19η θέση, ανεβαίνοντας τρεις θέσεις από την κατάταξη του 2017.

 

6. ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

6,3

 

Η χώρα κατετάγη πρώτη στην μακροοικονομική σταθερότητα και την υγεία, ενώ βρέθηκε στην 26η θέση όσον αφορά την ικανότητα καινοτομίας. Συνολικά, κατέκτησε την 7η θέση, παραμένοντας σταθερή από την κατάταξη του 2017.

 

5. ΧΙΛΗ

6,3

 

Η χώρα κατετάγη πρώτη στην μακροοικονομική σταθερότητα, ενώ βρέθηκε στην 53η θέση όσον αφορά την ικανότητα καινοτομίας. Συνολικά, κατέκτησε την 33η θέση, ανεβαίνοντας μια θέση από την κατάταξη του 2017.

 

4. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

6,4

 

Η χώρα κατετάγη πρώτη στην μακροοικονομική σταθερότητα, ενώ βρέθηκε στην 31η θέση όσον αφορά τις υποδομές της. Συνολικά, κατέκτησε την 14η θέση, ανεβαίνοντας μια θέση από την κατάταξη του 2017.

 

3. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

6,4

 

Η χώρα κατετάγη πρώτη στις υποδομές, ενώ βρέθηκε στην 27η θέση όσον αφορά το μέγεθος της αγοράς της. Συνολικά, κατέκτησε την 2η θέση, παραμένοντας σταθερή από την κατάταξη του 2017.

 

2. ΚΑΝΑΔΑΣ

6,5

 

Η χώρα κατετάγη πρώτη στην μακροοικονομική σταθερότητα, ενώ βρέθηκε στην 20η θέση όσον αφορά την αγορά προϊόντων. Συνολικά, κατέκτησε την 12η θέση, χάνοντας δυο θέσεις από την κατάταξη του 2017.

 

1. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

6,7

 

Η χώρα κατετάγη πρώτη στην μακροοικονομική σταθερότητα, ενώ βρέθηκε στην 61η θέση όσον αφορά το μέγεθος της αγοράς της. Συνολικά, κατέκτησε την 11η θέση, ανεβαίνοντας μια θέση από την κατάταξη του 2017.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....