Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 17/05/18

Αυτές οι χώρες έχουν τις πιο γενναιόδωρες συντάξεις

 

Οι συνταξιούχοι στις Κάτω Χώρες, την Τουρκία και την Κροατία λαμβάνουν περισσότερο από το 100% του μισθού εργασίας όταν συνταξιοδοτούνται. Πράγματι, οι Ολλανδοί και Τούρκοι συνταξιούχοι έχουν 101% και 102% αντίστοιχα, αλλά οι Κροάτες λαμβάνουν γενναιόδωρο 129%.

 

 

Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οποίος ανέλυσε στοιχεία από τις 35 χώρες μέλη του και από διάφορες άλλες χώρες.

 

 

Οι συνταξιούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου λαμβάνουν το 29% του μισθού εργασίας όταν συνταξιοδοτούνται

Εικόνα: REUTERS / Kevin Coombs

 

Τα στοιχεία, τα οποία καταρτίστηκαν στο πλαίσιο των συντάξεων του ΟΟΣΑ με μια έκθεση 2017 , αποκαλύπτουν επίσης ότι η Ινδία (99%), η Πορτογαλία (95%) και η Ιταλία (93%) έχουν πολύ ανταγωνιστικά ποσοστά συνταξιοδότησης.

 

Το ποσοστό ενός συνταξιούχου εργαζόμενου μισθού λαμβάνει σε όλο τον κόσμο

 

Εικόνα: ΟΟΣΑ

 

Η χαμηλότερη σύνταξη στον ανεπτυγμένο κόσμο

 

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, οι συνταξιούχοι στο Ηνωμένο Βασίλειο υφίστανται τη χειρότερη συμφωνία οποιασδήποτε χώρας του ΟΟΣΑ, λαμβάνοντας μόνο το 29% του μισθού εργασίας όταν συνταξιοδοτούνται. Προς το σκοπό αυτό, ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 63% και ο μέσος όρος για τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι 71%.

 

Αλλού, το ποσοστό σύνταξης στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 49%, ενώ στην Κίνα, όπου κατοικούν περισσότερα από 1,4 δισεκατομμύρια άτομα, το ποσοστό είναι 83%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

 

«Παγκόσμια χρονική βόμβα»

 

Ωστόσο, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς τους αριθμούς φαίνονται γενναιόδωροι, καλύπτουν μια σειρά από πιο σοβαρές ανησυχίες. Η βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης στην αναπτυγμένη και σε μεγάλο μέρος του αναπτυσσόμενου κόσμου σημαίνει ότι οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και γι 'αυτό έχουν συνταχθεί μια κρατική σύνταξη για περισσότερα χρόνια από ό, τι τα συστήματα σχεδιάστηκαν να χειριστούν.

 

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι συνταξιούχοι στις έξι χώρες με τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά συστήματα ζουν μεταξύ οκτώ και 11 ετών περισσότερο - και μακρά 16 χρόνια πλέον στην Ιαπωνία.

 

Αυτά τα συνταξιοδοτικά συστήματα, στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, τις Κάτω Χώρες, τον Καναδά και την Αυστραλία, χαρακτηρίστηκαν επίσης ως "παγκόσμια χρονοβόρα" σε πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ .

 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα συστήματα αυτά αναμένεται να δημιουργήσουν ένα κοινό έλλειμμα ύψους 224 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2050, "θα απειλήσουν τα εισοδήματα των μελλοντικών γενεών και θα θέσουν τον εκβιομηχανισμένο κόσμο για τη μεγαλύτερη συνταξιοδοτική κρίση στην ιστορία", αναφέρει η έκθεση.

 

Αν η Κίνα και η Ινδία προστεθούν στις στατιστικές, το έλλειμμα θα φτάσει τα 400 τρισεκατομμύρια δολάρια, που ισοδυναμεί με το πενταπλάσιο του μεγέθους της σημερινής παγκόσμιας οικονομίας, όπως δείχνει η εικόνα που ακολουθεί.

 

 

Η παγκόσμια κρίση των συντάξεων θα δημιουργήσει έλλειμμα ύψους 400 τρισ

 

Εικόνα: Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

 

"Η αναμενόμενη αύξηση της μακροζωίας και της γήρανσης του πληθυσμού που προκύπτει είναι το οικονομικό ισοδύναμο της αλλαγής του κλίματος", λέει ο Michael Drexler, επικεφαλής χρηματοπιστωτικών συστημάτων και συστημάτων υποδομών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

 

"Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε τώρα ή να δεχθούμε ότι οι δυσμενείς συνέπειές του θα επιβαρύνουν τις μελλοντικές γενιές, δημιουργώντας μια αδύνατη πίεση στα παιδιά και τα εγγόνια μας", προσθέτει ο Drexler.

 

Αποτροπή της κρίσης των συντάξεων

 

Για την καταπολέμηση των ζητημάτων, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών κρατών μελών της ΕΕ και των χωρών του ΟΟΣΑ, αυξάνουν την ηλικία κατά την οποία μπορούν να συνταξιοδοτηθούν οι άνδρες και οι γυναίκες.

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, η ηλικία συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων θα αυξηθεί τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, φθάνοντας τους 66 έως τον Οκτώβριο του 2020. Η κυβέρνηση προγραμματίζει επίσης περαιτέρω αυξήσεις, οι οποίες θα αυξήσουν την ηλικία από 66 σε 67 μεταξύ 2026 και 2028.

 

Φέτος, το Ηνωμένο Βασίλειο καθιστούσε επίσης υποχρεωτικό για τους εργοδότες να παρέχουν ένα σύστημα συνταξιοδότησης στο χώρο εργασίας για το προσωπικό ηλικίας 22 ετών και άνω που κερδίζουν τουλάχιστον £ 10.000 ($ 13.980) ετησίως.

 

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης δεν θα αρκεί για να γεφυρωθεί το παγκόσμιο κενό των συντάξεων και να παροτρυνθούν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο να εξετάσουν μια σειρά άλλων μέτρων .

 

Πηγή: World Economic Forum

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....