Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 25/02/19

Αυτοί είναι οι δέκα πιο πλούσιοι ιδιοκτήτες ομάδων

 

Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών συλλόγων στον κόσμο; Η αγγλική εφημερίδα «Mirror» απάντησε στην ερώτηση, καταρτίζοντας την κατάταξη τους δέκα πιο πλούσιους. Από αυτούς, πέντε είναι ιδιοκτήτες συλλόγων της Premier League, δύο είναι σε ιταλικές ομάδες, δύο σε αμερικανικούς συλλόγους και ένας σε γαλλικό σύλλογο.

 

 

10. ΤΖΟ ΛΙΟΥΙΣ

Την δεκάδα κλείνει ο Τζο Λιούις, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδιοκτήτης της  Τότεναμ. Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων λιρών, ο Λιούις χρηματοδότησε πρόσφατα την κατασκευή του νέου σταδίου της Τότεναμ, ενός έργου αξίας 800 εκατομμυρίων λιρών.

 

9. ΖΑΝ ΤΣΙΝΤΟΓΚ

Στην ένατη θέση βρίσκεται ο ιδρυτής του Suning.com. Μέσω του ομίλου Suning Holdings, ανέλαβε το 2016  την πλειοψηφία της Ίντερ. Τα στοιχεία της περιουσίας του  ενεργητικού υπολογίζονται από την Mirror σε 5,2 δισ. λίρες.

 

 

8. ΣΑΧΙΝΤ ΚΑΝ

Στην όγδοη θέση, βρίσκεται ο Σαχίντ Καν της Φούλαμ, με περιουσία 5,4 δισεκατομμυρίων λιρών.

 

 

7. ΝΑΣΕΡ ΑΛ ΚΕΛΑΙΦΙ

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί της Παρί ΣΖ με 6,2 δισ. λίρες.

 

6. ΣΤΑΝ ΚΡΕΝΚΕ

Ένας άλλος ιδιοκτήτης από την Premier League, ο Σταν Κρένκε της Άρσεναλ, με περιουσία που φτάνει τις 6,4 δισ. λίρες.

 

 

5. ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Στην μέση της κατάταξης βρίσκεται ο Ρομάν Αμπράμοβιτς της Τσέλσι με περιουσία που αγγίζει τις 8,3 δισ. λίρες.

 

4. ΦΙΛΙΠ ΑΝΤΣΟΥΤΣ

Ακολουθεί ο Φίλιπ Αντσουτς, ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Γκάλαξι, ομάδα στην οποία αγωνίζεται και ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον κόσμο του αθλητισμού, με περιουσιακά στοιχεία 10 δισεκατομμυρίων λιρών.

 

3. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΙΕΛΙ

Στην τρίτη θέση του βάθρου, είναι η οικογένεια Ανιέλι, ιδιοκτήτρια της Γιουβέντους. Με περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 10,4 δισεκατομμυρίων λιρών, η οικογένεια Ανιέλι είναι η μεγαλύτερη «αθλητική δυναστεία» στην Ιταλία. Η οικογένεια Ανιέλι εντάχθηκε στη Γιουβέντους το 1923 με τον Εντοάρδο, γιο του Τζοβάνι Ανιέλι, ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας FIAT, όταν εξελέγη ως νέος πρόεδρος του συλλόγου για να αντικαταστήσει την Olivetti.

 

2. ΣΕΙΧΗΣ ΜΑΝΣΟΥΡ

Δεύτερος είναι ο Σεϊχης Μανσούρ, ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, με περιουσιακά στοιχεία 17 δισ. λίρες.

 

 

1. ΝΤΙΤΡΙΧ ΜΑΤΕΣΙΤΣ

Η πρώτη θέση ανήκει στον Ντίτριχ Μάτεσιτς, ιδιοκτήτη των Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης, ο οποίος μπορεί να «υπερηφανεύεται» για περιουσία ύψους 17,8 δισεκατομμυρίων λιρών. Συνιδρυτής της εταιρείας ενεργειακών ποτών Red Bull, ο Μάτεσιτς ασχολείται ενεργά με πολλά αθλήματα.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....