Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

02/02/19

Βενεζουέλα: Πουλάνε μαλλιά και κοσμήματα για να γλιτώσουν

 

Πολλές γυναίκες στη Βενεζουέλα εθεάθησαν να πωλούν τα μαλλιά τους για να γλιτώσουν, όπως λένε, από το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο και τον εξωφρενικό υπερπληθωρισμό που έχει εκτοξευτεί στο 80.000%.

 

 

Ο φακός είναι αδιάσειστος: απεγνωσμένες γυναίκες πωλούν ότι έχουν και δεν έχουν σε πλανόδιους, από κοσμήματα έως τα μαλλιά τους.

 

Οι εικόνες που έχουν τραβηχτεί στα σύνορα της Βενεζουέλας- Κολομβίας, αποτυπώνουν το δράμα των ανθρώπων αυτών.

 

Στα σύνορα των δύο χωρών,υπάρχουν πλανόδιοι με το ψευδώνυμο «δράκοι», που φωνάζουν:«Αγοράζουμε μαλλιά». Με τα χρήματα αυτά, οι γυναίκες εξασφαλίζουν το φαγητό της ημέρας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun» και προσθέτει:

 

«Πωλούν δαχτυλίδια, ρολόγια, βραχιόλια και περιδέραια για να πιάσουν στα χέρια τους μετρητά».

 

Οι οικογένειες αυτές εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για ένα καλύτερο αύριο.

 

Μέχρι τώρα, περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα την ώρα που αξιωματούχοι του ΟΗΕ προειδοποιούν ότι οι αμερικανικές πετρελαϊκές κυρώσεις επιδεινώνουν την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

 

Με τη Βενεζουέλα να έχει «βυθιστεί» σε σε βαθιά οικονομική κρίση, ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα, επιτέθηκε στους δύο βασικότερους υποστηρικτές του Μαδούρο: Ρωσία και Κίνα.

 

«Αυτό που ταιριάζει περισσότερο στη Ρωσία και την Κίνα είναι η σταθερότητα της χώρας και η αλλαγή της κυβέρνησης. Ο Μαδούρο δεν προστατεύει τη Βενεζουέλα», τόνισε ο 35χρονος Χουάν Γκουαϊδό, ο «εκλεκτός» των ΗΠΑ και της Ευρώπης για να διαδεχτεί τον Μαδούρο στην εξουσία.

 

Την ίδια ώρα, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ,Μάικ Πενς, μεταβαίνει σήμερα στο Μαιάμι όπου θα συναντηθεί με πολίτες της Βενεζουέλας αλλά και πρώην εκλεγμένους αξιωματούχους που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους εξαιτίας πολιτικών διώξεων.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....