Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

31/01/19

Βενεζουέλα: Έφοδο στο σπίτι του καταγγέλλει ο Γκουαϊδό 

 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, εφοδο στο σπίτι της οικογένειάς του από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες αναζητούσαν τη σύζυγό του, κατήγγειλε ο Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο νωρίτερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας. 

 

 

Σε δήλωσή του, ο κ. Γκουαϊδό ανέφερε ότι «θα σας καταστήσω υπεύθυνους για κάθε εκφοβισμό του παιδιού μου, που είναι μόλις 20 μηνών». Έπειτα, έφυγε για το σπίτι του, ζητώντας από διπλωμάτες να τον συνοδεύσουν.

 

Σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο Reuters, οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον κ. Γκουαϊδό, έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» στην περίπτωση που η κυβέρνηση Μαδούρο του προκαλέσει «κακό».

 

Στο μεταξύ η Ε.Ε. συμφώνησε να τεθεί επικεφαλής διεθνούς ομάδας επαφής, στην οποία θα μετέχουν και χώρες της Νότιας Αμερικής, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί η πολιτική κρίση της Βενεζουέλας, μέσω της επιδίωξης νέων εκλογών.

 

Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, η ομάδα αυτή, στην οποία θα μετέχουν μεταξύ άλλων η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Βολιβία και ο Ισημερινός, θα τερματίσει το έργο της μετά από 90 ημέρες αν δεν επιτευχθεί πρόοδος. Είναι επίσης έτοιμη να εξετάσει την επιβολή περισσότερων οικονομικών κυρώσεων στην κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

 

Σύμφωνα με την κ. Μογκερίνι, η Ε.Ε. είναι έτοιμη να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Βενεζουέλα αλλά και προς τις γειτονικές της χώρες.

 

Εξάλλου, δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού κρατήθηκαν επί δύο ημέρες από τις αρχές της Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσε στο Twitter η πρεσβεία της Γαλλίας.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....