Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

28/02/19

Θ. Βενιάμης: Τα έσοδα από τη ναυτιλία θα αυξηθούνε κοντά στα 20δις στην επόμενη τριετία

 

Επέκταση της συμφωνίας, που είχε γίνει ανάμεσα στη ναυτιλιακή κοινότητα και τον πρωθυπουργό το 2017, είναι το νέο συνοποσχετικό, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης. Η συνεισφορά όπως είπε μπορεί να υπερβεί τα 75 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς υπάρχει αισιοδοξία για αύξηση των εσόδων. 

 

 

«Η δική μας προσφορά είναι ότι πέρα από αυτά τα οποία είχαμε συμφωνήσει το ’17, επανήλθαμε σε μια συμφωνία,  όπου κάθε φυσικό πρόσωπο, έλληνας μέτοχος σε πλοία ανεξαρτήτου σημαίας, πέραν του τί πληρώνει το πλοίο, θα πληρώνει μια έκτακτη εισφορά, η οποία θα είναι για ό,τι φέρνουμε στην Ελλάδα, θα δίνουμε 10% ως έκτακτη εισφορά υπέρ του ελληνικού κράτους, υπέρ του Υπουργείου Οικονομικών» εξήγησε ο κ. Βενιάμης σε συνέντευξή του στον Δήμο Βερύκιο και τον Σπύρο Λάμπρου.

 

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης, «το ποσό μπορεί να είναι 75 εκατομμύρια, μπορεί να είναι και 110, μπορεί και 120», καθώς το κλίμα όσον αφορά στην ναυτιλία τα τελευταία χρόνια είναι προοδευτικά καλύτερο. Υπενθυμίσε ότι μετά την οξύτατη κρίση που έριξε τα έσοδα κάτω από τα 9 δισ. το 2011, το 2018 έκλεισε με έσοδα άνω των 16 δισ. ευρώ. 

 

Εμφανίστηκε δε αισιόδοξος ότι η θετική αυτή τάση θα έχει συνέχεια, με τα έσοδα να πλησιάζουν μέσα στην επόμενη τριετία τα 19 με 20 δισ. ευρώ. 

 

 «Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια, μπορεί να μην έχει το ίδιο ποσοστό αύξησης αλλά θα είναι σημαντικά τα έσοδα που θα έρχονται από την ναυτιλία» είπε, προσθέτοντας πως «αυτό σημαίνει ότι ο εφοπλισμός σιγά-σιγά επανέρχεται, επαναφέρει την ροή του χρήματος, έρχονται ξανά στην Ελλάδα οι άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουμε μέσα σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....