| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική υποστηρίζουν την ιδέα να αναπτύξουν ένα κοινό σύστημα πληρωμών

 

Παρασκευή, 00:01 - 15/11/2019

 

   Share

 

Η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική, μια ομάδα μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών γνωστών ως BRICS, υποστηρίζουν την ιδέα της ανάπτυξης ενός κοινού συστήματος πληρωμών, δήλωσε σήμερα ρώσος αξιωματούχος.

 

 

Η Ρωσία και οι υπόλοιπες χώρες των BRICS εξετάζουν τρόπους για να μειώσουν την εξάρτησή τους από το αμερικανικό δολάριο και έχουν υποστηρίξει τη χρήση των εθνικών νομισμάτων τους στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις.

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσης Επένδυσης (RDIF), δήλωσε πως «οι αυξανόμενοι μη αγοραίοι κίνδυνοι για την παγκόσμια υποδομή πληρωμών» βρίσκονται πίσω από το σχέδιο ολοκλήρωσης των εθνικών συστημάτων πληρωμών αυτής της ομάδας χωρών.

«Ένα αποτελεσματικό σύστημα πληρωμών των BRICS μπορεί να ενθαρρύνει τις πληρωμές σε εθνικά νομίσματα και να εξασφαλίσει βιώσιμες πληρωμές και επενδύσεις μεταξύ των χωρών μας, οι οποίες εξαφαλίζουν πάνω από το 20% της παγκόσμιας εισροής ξένων άμεσων επενδύσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτριεφ, μέλος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου των BRICS.

Δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για το σύστημα πληρωμών που εξετάζεται, όμως η Ρωσία άρχισε το 2014, μετά την επιβολή δυτικών κυρώσεων στη Μόσχα, να αναπτύσσει ένα σύστημα πληρωμών εναλλακτικό της υπηρεσίας SWIFT που έχει την έδρα της στο Βέλγιο.

Ο Ντμίτριεφ δήλωσε ακόμη πως οι BRICS συζήτησαν επίσης τη δημιουργία ενός κοινού κρυπτονομίσματος για αμοιβαίες πληρωμές καθώς η ομάδα μειώνει τις πληρωμές της σε δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....