| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Γέφυρα 2: Δάνεια 3 δισ. ευρώ - Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα

 

Τετάρτη, 31/03/2021

 

   Share

 

Υψηλόβαθμες πηγές του τραπεζικού κλάδου χαρακτηρίζουν σε δηλώσεις τους στην «Η» θετικό βήμα το νέο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων, καθώς θα βοηθήσει σημαντικά τους επιχειρηματίες που δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους εξαιτίας της πανδημίας. Οι τράπεζες, από την άλλη πλευρά, αναμένουν ομαλοποίηση των εισροών στα ταμεία τους και το μεταβατικό πρόγραμμα «Γέφυρα» αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Όπως γράφει η Βάσω Αγγελάτου στην Ημερησία, το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε εχθές στη Βουλή, Τρίτη, προβλέπει επιδότηση της δόσης του δανείου έως ποσοστό 90% για τα «πράσινα» και έως 50% για τα «κόκκινα» δάνεια για διάστημα οκτώ μηνών. Για την ένταξη στο πρόγραμμα προβλέπονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις επιλεξιμότητας των επιχειρήσεων, οι οποίες δημιουργούν μια περίμετρο 3 δισ. ευρώ περίπου. Όπως έχει αναφέρει η «Η», οι εκτιμήσεις των αρμοδίων προβλέπουν ότι οι αιτήσεις στην πλατφόρμα θα ξεπεράσουν τις 100.000.

 

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα

 

Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με τον στόχο του επιτελείου Οικονομικών να είναι η υποβολή των αιτήσεων να ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 Απριλίου, αναφέρουν πηγές με γνώση των διαδικασιών.

 

Οι δικαιούχοι έχουν περιθώριο ενός μήνα να υποβάλουν την αίτησή τους, το οποίο σημαίνει ότι η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως τις αρχές Μαΐου. Όσοι επιχειρηματίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ενήμερα δάνεια, θα δουν την πρώτη καταβολή της κρατικής επιδότησης εντός του ίδιου μήνα, ωστόσο, η επιδότηση θα έχει αναδρομική ισχύ καθώς να καταβληθεί και για τον Απρίλιο.

 

Διαφορετική διαδικασία θα ακολουθηθεί, ωστόσο, για όσους έχουν κόκκινα δάνεια. Σε αυτή την περίπτωση, προβλέπεται προθεσμία τριών μηνών για επίτευξη συμφωνίας (διακανονισμού) με τον/τους πιστωτή/πιστωτές, γεγονός που σημαίνει ότι η πρώτη δόση της; κρατικής επιδότησης θα καταβληθεί - το αργότερο - τον Αύγουστο.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....