| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Γαλλία: Απαγόρευση πώλησης «μη απαραίτητων» προϊόντων στα σούπερ μάρκετ!

 

Δευτέρα, 02/11/2020

 

   Share

 

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Jean Castex, ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, τα γαλλικά σούπερ μάρκετ θα απαγορεύεται να πουλάνε «μη απαραίτητα» προϊόντα, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός!

 

 

Διά στόματος Jean Castex, στη Γαλλία επιβάλλεται από την ερχόμενη Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, απαγόρευση πώλησης «μη απαραίτητων» προϊόντων στα σούπερ μάρκετ της χώρας, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός!

 

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο TF1, την Κυριακή (1/11), τόνισε πως γνωρίζει ότι η απόφαση είναι «στενάχωρη» και υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις επιχειρήσεις, «προκειμένου να μην κλείσουν».

 

«Απευθύνομαι στους πωλητές και σε όλους τους πολίτες και τους λέω πως είναι καλύτερο να σεβαστούμε την υγεία και την ασφάλεια, ώστε να βγούμε από αυτή την κρίση γρηγορότερα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Κάθε 30 δευτερόλεπτα, πλέον, νοσηλεύεται και ένας Γάλλος με κορονοϊό»!

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα «μη απαραίτητα» προϊόντα ήδη απαγορεύεται να πωλούνται στα πιο μικρά μαγαζιά της Γαλλίας. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τα βιβλιοπωλεία, αλλά και τα ανθοπωλεία και τα καταστήματα παιχνιδιών, γεγονός, όμως, που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, αφού επιτρεπόταν κανονικά στα σούπερ μάρκετ, όσα έχουν αντίστοιχα τμήματα, να πωλούν βιβλία, λουλούδια και παιχνίδια. Ωστόσο, το μέτρο επεκτείνεται πια και σε αυτά.

 

«Είναι μια πράξη δικαιοσύνης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Castex, μετά τα παράπονα που εξέφρασαν όσοι πωλούν «μη απαραίτητα» προϊόντα και αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους λόγω του lockdown.

 

Η Γαλλία μπήκε σε δεύτερο lockdown την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την επανεμφανιζόμενη πανδημία του κορονοϊού, με τους κατοίκους να επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για ψώνια φαγητού, ιατρικά ραντεβού, οικογενειακούς λόγους και για να πάνε στη δουλειά τους -όσοι δεν γίνεται να δουλέψουν από το σπίτι.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....