| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου – Ποιες επιχειρήσεις αφορά

 

Πέμπτη, 07:52 - 21/05/2020

 

   Share

 

Τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου για όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις αποφάσισε η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να δώσει ανάσα ρευστότητας σε όλους εκείνους που πλήττονται λόγω της πανδημίας και κινδυνεύουν ακόμα και με «λουκέτο».

 

 

Όπως γράφει το Βήμα, η μείωση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής, από το επίπεδο του 100% που είναι σήμερα, είναι ένα από τα μέτρα φορολογικού χαρακτήρα που πρόκειται να εφαρμόσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων.

 

Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να αποκλείει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη λύση της οριζόντιας μείωσης για το σύνολο των εταιρειών, λόγω υψηλού δημοσιονομικού κόστους. Στον φετινό προϋπολογισμό έχει αναγραφεί πρόβλεψη για είσπραξη 2 δισ. ευρώ.

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «η προκαταβολή φόρου, επιτέλους, μειώνεται. Πράγματι, είναι άδικο να καλείται κανείς να προπληρώσει φόρους με βάση τα όποια κέρδη είχε τη μία χρονιά, όταν αυτά -ειδικά φέτος- θα είναι πολύ λιγότερα».

 

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε για τη μείωση της προκαταβολής φόρου πως για τις επιχειρήσεις που θα εμφανίσουν μείωση τζίρου κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, αθροιστικά άνω ενός ποσοστού, θα προβλεφθεί μείωση της προκαταβολής φόρου που καλούνται να πληρώσουν εντός του 2020 για το 2021, κατά ένα ποσοστό.

 

«Το ποσοστό θα προσδιοριστεί τον Ιούλιο, με βάση τα στοιχεία τζίρου που θα έχουν υποβάλει οι επιχειρήσεις για την προηγούμενη περίοδο», είπε.

 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα στον Μάιο θα δρομολογηθεί και η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής και για τις επιχειρήσεις που δεν πληρούσαν τα κριτήρια που απαιτούνται στο πρώτο στάδιο.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....