Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

01/03/19

Γερμανία: Ανάγκη για 2,9 εκατ. εξειδικευμένους εργαζόμενους το 2025

 

Έρευνα της εταιρείας «Prognos» η οποία έγινε για λογαριασμό της «Ένωσης Βαυαρικής Οικονομίας» (VBW) και δημοσιεύεται στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ) δείχνει ότι η Γερμανία το 2025 θα χρειαστεί 2,9 εκατομμύρια εξειδικευμένους εργαζόμενους.

 

 

Όπως δήλωσε ο Μπέρτραμ Μπρόσαρντ, διευθύνων σύμβουλος της VBW, «η εξασφάλιση εξειδικευμένων εργαζομένων θα παραμείνει στο μέλλον μια από τις μεγάλες προκλήσεις της γερμανικής οικονομίας και δεν διαφαίνεται επίλυσή της στο ορατό μέλλον. Έτσι, το 2025 θα υπάρχει έλλειψη 570.000 εργαζομένων πανεπιστημιακού επιπέδου και 2,1 εκατομμυρίων επαγγελματικά εξειδικευμένων, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρχουν 80% λιγότεροι από όσους θα χρειάζονται. Για να αντιμετωπιστεί η επαπειλούμενη έλλειψη θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών και των ηλικιωμένων μεταξύ των εργαζομένων. Επίσης, θα πρέπει να βελτιωθεί στοχευμένα η επαγγελματική εκπαίδευση των ανέργων. Εάν δεν καλυφθούν οι ανάγκες με τα απαραίτητα μέτρα, τότε δεν θα μπορεί να εξαντληθεί η παραγωγική και αναπτυξιακή δυναμική» της γερμανικής οικονομίας, διευκρίνισε ο Μπρόσαρντ στην FAZ.

 

Πηγή: FAZ

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....