Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:44 - 15/03/19

Γερμανικές επιχειρήσεις: H αναβολή του Brexit επιτείνει την αβεβαιότητα

 

Η απόφαση των Βρετανών βουλευτών να ζητήσουν να καθυστερήσει η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιτείνει την αβεβαιότητα ως προς το χρονοδιάγραμμα, ενώ ήδη η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, όπως σχολίασε κορυφαίο στέλεχος του γερμανικού συνδέσμου βιομηχανιών και εμπορικών επιχειρήσεων DIHK.

 

 

Όπως γράφει το Reuters:  «Οι εταιρείες δεν έχουν ιδέα πλέον για ποιο πράγμα πρέπει να προετοιμάζονται», επισήμανε ο Μάρτιν Βάνσλεμπεν, εκτελεστικός διευθυντής του DIHK, στις δηλώσεις του που δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe.

 

«Πέρα από την αβεβαιότητα για το τι πρόκειται να συμβεί, τώρα υπάρχει αβεβαιότητα και για το πότε πρόκειται να συμβεί», εξήγησε ο ίδιος.

 

Σύμφωνα με τον Βάνσλεμπεν, το 70% των γερμανικών επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με τη Βρετανία αναμένει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης το 2019, ενώ μόλις η μία στις πέντε ανάμεσά τους χαρακτηρίζει καλή την πορεία της δραστηριότητάς της στη Βρετανία. 

 

Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία χθες, Πέμπτη, υπέρ της πρότασης να ζητηθεί να καθυστερήσει το Βrexit κατά τρεις μήνες, εφόσον υπάρξει συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου. Σε διαφορετική περίπτωση η αναβολή θα είναι μεγάλη.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....