| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Γερμανικός Τύπος: H EE δρομολογεί την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

 

Σάββατο, 09/11/2019

 

   Share

 

Η ιστοσελίδα Spiegel Online τιτλοφορεί άρθρο «H EE ανοίγει το δρόμο για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία». Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Η Τουρκία συνεχίζει τις γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου. Για το λόγο αυτό οι Βρυξέλλες προτίθενται, σύμφωνα με πληροφορίας του Spiegel, να δρομολογήσουν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας. Οι πρώτες κυρώσεις ενδέχεται να επιβληθούν ήδη εντός του 2019».

 

 

Η γερμανική ιστοσελίδα παρατηρεί, επικαλούμενη διπλωμάτες διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, ότι «εκπρόσωποι των χωρών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν την Παρασκευή να καθοριστεί το απαραίτητο νομικό πλαίσιο τη Δευτέρα στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Σύμφωνα με το Spiegel Online η επιβολή κυρώσεων σε μεμονωμένα άτομα, αρχές ενός κράτους ή εταιρίες είναι το τελευταίο βήμα μιας πολυεπίπεδης διαδικασίας. Ευρωπαίοι διπλωμάτες εκτιμούν ωστόσο ότι τη Δευτέρα δεν αναμένεται να οριστεί κατάλογος με άτομα ή εταιρίες, στις οποίες θα επιβληθούν κυρώσεις, ούτε θα οριστεί σχετικό χρονοδιάγραμμα. Γνώστες της διαδικασίας στις Βρυξέλλες θεωρούν ωστόσο δεδομένο ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ληφθούν μέτρα, μιας και τίποτα δεν δείχνει ότι η Άγκυρα προτίθεται να υποχωρήσει».

«Οι Έλληνες προβάλλουν αντίσταση στην μετεγκατάσταση μεταναστών»

Η εφημερίδα Die Welt γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση με τίτλο: «Οι Έλληνες προβάλλουν αντίσταση στην μετεγκατάσταση μεταναστών»: «Με σύνθημα "Κατά του εμπορίου ανθρώπων, κατά των διακινητών και κατά της καταστροφής του χωριού μας " πολίτες στα Βρασνά απέτρεψαν πριν από δύο εβδομάδες την εγκατάσταση 400 μεταναστών στην περιοχή τους. Από τότε αυξάνονται οι διαδηλώσεις κατά της μετεγκατάστασης μεταναστών από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ακραία θεωρείται η πρόθεση ομάδας εθνικιστών, οι οποίοι καλούν σε κινητοποίηση την Κυριακή κατά των μεταναστών κοντά σε προσφυγικό καταυλισμό στη Θεσσαλονίκη προσφέροντας χοιρινό και άφθονο αλκοόλ, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα και επισημαίνει: «Στη Βόρεια Ελλάδα οι κάτοικοι επιχειρηματολογούν ότι δεν αισθάνονται πια ασφαλείς, ότι η εγκληματικότητα αυξήθηκε και ότι τα παιδιά τους δεν μπορούν πια να βγουν στο δρόμο. Υπάρχουν όμως και διαφορετικές προσεγγίσεις. Μετά τα πρώτα ξενοφοβικά επεισόδια πλήθος κοινοτήτων από όλη την Ελλάδα προσφέρθηκαν να δεχθούν τους πρόσφυγες. "Εμείς θα τους δώσουμε στέγη και θα τους φερθούμε με αξιοπρέπεια", δηλώνει ο δήμαρχος Σερβίων».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....