Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

06/02/19

ΔΕΗ – Λιγνιτικές μονάδες: Seven Energy-ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος κατέθεσαν προτάσεις

 

Δύο προσφορές κατατέθηκαν την Τετάρτη στον διαγωνισμό για την αποεπένδυση τωνλιγνιτικών μονάδων Μελίτης και Μεγαλόπολης, όπως έγινε γνωστό από κύκλους της ΔΕΗ. Επισημαίνεται, ακόμη, ότι ζητήθηκε βελτίωση των προσφορών, ενώ το ΔΣ της ΔΕΗ θα συνεδριάσει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου για την αξιολόγησή τους.

 

 

Η Κοινοπραξία SEV.EN ENERGY – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διευκρινίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά με βάση τις τελικές Συμβάσεις Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) αλλά στη βάση εναλλακτικής εκδοχής των Συμβάσεων.

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Δυστυχώς, οι τελικοί όροι και προϋποθέσεις της συναλλαγής, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στις εν λόγω ΣΑΜ και εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στις 20 Δεκεμβρίου 2018, σε συνδυασμό με έναν αριθμό επιπρόσθετων αστάθμητων παραγόντων, εξακολουθούν να επιβαρύνουν με σημαντικούς κινδύνους τον Αγοραστή, γεγονός το οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από την Κοινοπραξία.

 

Ωστόσο, η Κοινοπραξία αποφάσισε να υποβάλει Δεσμευτική Προσφορά στη βάση εναλλακτικής εκδοχής της ΣΑΜ, η οποία περιλαμβάνει μία πιο ισορροπημένη κατανομή κινδύνων μεταξύ του Πωλητή και του Αγοραστή, καθώς και γεφυρώνει το κενό μεταξύ των προσδοκιών του Πωλητή και του Αγοραστή σε σχέση με την εξέλιξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Θεωρούμε ότι η εναλλακτική εκδοχή της ΣΑΜ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ως εκ τούτου, μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο της συναλλαγής.

 

Η Κοινοπραξία μας ήταν και παραμένει προσηλωμένη στο εγχείρημα και υποβάλλει αυτήν την πρόταση προκειμένου να διασφαλίσει την επιτυχή έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας και τη βιωσιμότητα των μονάδων προς συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη προσφορά κατατέθηκε από την εταιρεία «Μυτιληναίος» και αφορά μόνο τη μονάδα της Μελίτης (Φλώρινας) και όχι τις μονάδες της Μεγαλόπολης.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....