Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07/01/19

ΔΕΗ - Λάρκο: Σε καλό κλίμα (όπως διαρρέεται) η συνάντηση, αλλά χωρίς λύση και πάλι - Νέο ραντεβού την Τρίτη

 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σε «κλίμα καλής θέλησης» αλλά χωρίς την επίτευξη τελικής συμφωνίας ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνάντηση των διοικήσεων της ΔΕΗ  και της ΛΑΡΚΟ για το ζήτημα των οφειλών της τελευταίας από καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την πλευρά της ΔΕΗ οι διαβουλεύσεις που αφορούν την υπογραφή νέας σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών είναι πυρετώδεις και η συζήτηση θα συνεχιστεί σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι.

 

 

Σημειώνεται ότι από πλευράς ΔΕΗ τίθεται ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξη συμφωνίας η δέσμευση της ΛΑΡΚΟ για την αποπληρωμή τουλάχιστον της τρέχουσας κατανάλωσης ρεύματος, με αξιόπιστες εγγυήσεις για την τήρηση του εν λόγω όρου, που μπορεί να περιλαμβάνουν και την εκχώρηση τιμολογίων πελατών της ΛΑΡΚΟ.

 

Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο εταιρείες, έως τώρα σε υπηρεσιακό επίπεδο, ξεκίνησε έπειτα από μεσολαβητική παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη. Πέρα από τη μεταβίβαση πρόσθετων χρηματορροών στη ΔΕΗ, το πλαίσιο που έθετε ο κ. Σταθάκης είναι να προσαρμόσει επίσης η ΛΑΡΚΟ το επίπεδο παραγωγής σε χαμηλότερα επίπεδα που υπαγορεύουν οι χαμηλές τιμές του νικελίου, καθώς και να προχωρήσει σε εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους.

 

Nα σημειωθεί πως η ΛΑΡΚΟ είναι η μόνη παραγωγός εταιρεία σιδηρονικελίου στην Ε.Ε., καλύπτοντας το 5% των αναγκών της Ε.Ε. στο συγκεκριμένο μέταλλο (βασικό συστατικό για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα). Το 2016 η εταιρεία παρήγαγε 17.071 τόνους νικελίου (το 2017 υπολογίζονται σε 17.500). Από την άλλη πλευρά όμως τόσο η εξόρυξη όσο και ο τρόπος κατεργασίας της πρώτης ύλης είναι κοστοβόρα και το τελικό αποτέλεσμα που εξάγεται και πωλείται σε χαμηλές τιμές (λόγω πτώσης τιμών νικελίου) δεν μπορεί να καταστήσει κερδοφόρα την επιχείρηση.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....