| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Δέκα άνθρωποι με το υψηλότερο IQ στον κόσμο

 

Παρασκευή, 00:01 - 20/11/2020

 

   Share

 

Ο δείκτης νοημοσύνης (Intelligence Quotient, IQ) είναι ο δείκτης ο οποίος μετρά προσεγγιστικά την ευφυΐα ενός ατόμου σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Το IQ κάθε ατόμου μετριέται με διάφορες μεθόδους, οι οποίες περιλαμβάνουν συνήθως τεστ με ερωτήσεις ή διαδικασίες με καθορισμένα αντικείμενα.

 

 

Παρά τις διαφορές στον σχεδιασμό τους, αυτά τα τεστ μετρούν γενικά την ίδια μορφή ευφυΐας, κυρίως την λογική και επαγωγική σκέψη και όχι και τη φαντασία, την αποφασιστικότητα, τη συναισθηματική νοημοσύνη ή άλλα πράγματα που θα έδιναν πιο συνολικά την εικόνα ευφυΐας κάποιου.

 

Εμείς με τη σειρά μας φτιάξαμε μία λίστα με δέκα διάσημα πρόσωπα που έχουν μείνει στην ιστορία για το υψηλό IQ τους. Ας τους γνωρίσουμε παρακάτω.

 

1. Ουίλιαμ Τζέιμς Σίντις – IQ 250 – 300

 

Ο ακριβής δείκτης νοημοσύνης του Ουίλιαμ Τζέιμς Σίντις είναι άγνωστος. Οι ειδικοί έχουν τοποθετήσει το IQ του από 250 έως 300, κάτι που θα του έδινε την υψηλότερη βαθμολογία IQ στην ιστορία. Τι έκανε ο Sidis για να κερδίσει μια τέτοια αναγνώριση; Γεννημένος το 1898, εισήλθε στο Χάρβαρντ σε ηλικία 11 ετών για να σπουδάσει μαθηματικά, κάτι που τον έκανε τότε το νεότερο άτομο που εγγράφηκε ποτέ στο περίφημο πανεπιστήμιο.

 

2. Τέρενς Τάο – IQ 225 – 230

 

Ήταν συν-αποδέκτης του Fields Medal το 2006, ένα βραβείο που γιορτάζει την αριστεία και την καινοτομία στα μαθηματικά σε ανθρώπους κάτω των 40 ετών. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.

 

3. Κρίστοφερ Χιράτα – IQ 225

 

Ο Κρίστοφερ Χιράτα είναι ένα άλλο «θαύμα» καθώς έγινε ο νεότερος Αμερικανός που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής το 1996 σε ηλικία 13 ετών. Εγγράφηκε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας στα 14 και απέκτησε με επιτυχία το διδακτορικό του από το Πρίνστον σε ηλικία 22 ετών.

 

4. Κιμ Ουνγκ-Γιονγκ – IQ 210

 

Γεννημένος στη Νότια Κορέα το 1963, ο Κιμ Ουνγκ-Γιονγκ άρχισε να μιλάει σε ηλικία 6 μηνών και κατάφερε να διαβάσει αγγλικά, γερμανικά, κορεατικά και ιαπωνικά μέχρι τα 3α γενέθλιά του. Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά από μια ζωή φήμης και ευκαιριών που έφερε η διάνοια του, επέλεξε να ζήσει μια φυσιολογική και χαμηλών τόνων ζωή.

 

5. Γκάρι Κασπάροφ – IQ 194

 

Ο Γκάρι Κασπάροφ είχε δείκτη νοημοσύνης 194, ένα από τα υψηλότερα που μετρήθηκαν ποτέ. Σήμερα ο «βασιλιάς» του σκακιού υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

6. Μέριλυν Βος Σάβαντ – IQ 190

 

Η Μέριλυν Βος Σάβαντ είναι, όπως υποδηλώνει το όνομά της, ιδιοφυΐα. Γεννήθηκε το 1946 και έγινε γνωστή στα τέλη της ζωής της, αφού είχε καταχωριστεί στο Guinness Book of World Records στο «Highest IQ» τη δεκαετία του 1980. Εκείνη την εποχή, το σκορ της (190) ήταν το υψηλότερο που είχε καταγραφεί. Αργότερα έγινε διάσημη συγγραφέας για τη στήλη της «Ρωτήστε τη Μέριλυν», όπου οι άνθρωποι έστελναν τις ερωτήσεις τους ζητώντας τη συμβουλή της.

 

7. Λεονάρντο ντα Βίντσι – IQ 180 – 190

 

Δεν μπορεί να αποδοθεί με ακρίβεια το IQ του Λεονάρντο ντα Βίντσι, καθώς ούτε κατά διάνοια δεν υπήρχαν τότε τεστ μέτρησης του δείκτη νοημοσύνης. Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν συμπεράνει ότι το IQ του ντα Βίντσι ήταν πιθανότατα από 180 έως 190.

 

8. Τζούντιν Πόλγκαρ – IQ 170

 

Η καλύτερη γυναίκα σκακίστρια. Η Τζούντιν Πόλγκαρ ανακηρύχθηκε grandmaster σε ηλικία 15 ετών κι εξακολουθεί να κατέχει τον τίτλο. Έγραψε ιστορία το 2002, καθώς ήταν η πρώτη γυναίκα που νίκησε τον Γκάρι Κασπάροφ σε έναν αγώνα.

 

9. Άλμπερτ Αϊνστάιν – IQ 160 – 190

 

Το ακριβές IQ του ανθρώπου που φημίζεται για την ουσιαστική εκκίνηση του πεδίου της θεωρητικής φυσικής είναι άγνωστο καθώς δεν έκανε ποτέ σχετικό τεστ. Οι ειδικοί κατατάσσουν το IQ του κάπου μεταξύ του 160 και του 190.

 

10. Στίβεν Χόκινγκ – IQ 160

 

Υπήρξε φυσικός, κοσμολόγος, δημιουργός και διευθυντής έρευνας στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Cambridge. Ο Στίβεν Χόκινγκ είχε καταγράψει IQ 154 και είχε πραγματοποιήσει σημαντικές και αξιόλογες ανακαλύψεις στον τομέα της γενικής σχετικότητας.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....