Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 07/11/18

Δέκα απίστευτα μέρη που απαγορεύεται να…επισκεφθείτε

 

Παρά την παγκοσμιοποίηση, την τεχνολογία και την πρόοδο των μεταφορών, υπάρχουν ακόμα μέρη στον κόσμο που απλά δεν μπορείτε να επισκεφτείτε.

 

 

Ενώ ορισμένοι από εμάς είναι πιστοί στην εξερεύνηση του διαστήματος και στην αποίκηση του Άρη, η αλήθεια είναι ότι μερικά μέρη του πλανήτη μας παραμένουν πρακτικά ανέγγιχτα ή απλά έχουν ξεχαστεί.

 

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα δέκα πιο συναρπαστικά μέρη που απαγορεύεται να επισκεφθείτε.

 

ΔΩΜΑΤΙΟ 39 - ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

 

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Kelly Olsen, το «Δωμάτιο 39 είναι μία από τις πιο μυστικές οργανώσεις στο αναμφισβήτητα το πιο “κλειστό” κράτος του κόσμου». Δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, και  λέγεται ότι φιλοξενείται στο κτίριο του Εργατικού Κόμματος στην Πιονγκγιάνγκ, λαμβάνοντας το όνομά του, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, από το γραφείο που κατείχε στο αρχηγείο του κόμματος στις πρώτες του ημέρες της ίδρυσής του. Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλά επίσημα στοιχεία για την αίθουσα λόγω της μυστικότητας των δραστηριοτήτων της, πιστεύεται ότι αυξάνει τα κεφάλαια μέσω εμπορικών επιχειρήσεων – τόσο νόμιμων όσο και παράνομων – με δραστηριότητες που κυμαίνονται από την παραποίηση έως την πώληση χρυσού, ναρκωτικών ή όπλων.

 

Μάλιστα, αυτό το δίκτυο εταιρειών, οι οποίες υπάρχουν σε διάφορα μέρη του κόσμου, εκτιμάται ότι συνεισφέρει μέχρι και 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στη Βόρεια Κορέα. 

 

 

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ COCA COLA - ΑΤΛΑΝΤΑ

 

Η συνταγή για την Coca-Cola θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά στον κόσμο – και το κρατούν μυστικό, τοποθετώντας το σε ένα μεγάλο θησαυροφυλάκιο. Δεδομένου ότι δημιουργήθηκε το 1886 από τον John Pemberton στην Ατλάντα, αυτό το δωμάτιο φυλάσσεται  πολύ αυστηρά και λίγοι μπόρεσαν να εισέλθουν σε αυτό.

 

Το αναψυκτικό και η εταιρία αποκτήθηκαν το 1919 από μια ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τον Ernest Woodruff και από το 1920 η συνταγή κατέληξε σε θυρίδα σε τράπεζα της Νέας Υόρκης. Το 1925 μεταφέρθηκε στην Trust Company Bank στην Ατλάντα. Το 2011 η εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει τη διάσημη συνταγή Coca-Cola σε ένα μουσείο της Ατλάντα, και παρόλο που πολλοί τουρίστες επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις κάθε χρόνο, λίγοι και αποκλειστικοί είναι οι άνθρωποι που μπορούν να περάσουν από τις πόρτες αυτού του δωματίου.

 

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ

 

Βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από την ακτή του Σάο Πάολο, και παρόλο που είναι ένας μαγευτικός τόπος για να επισκεφθεί κανείς, το νησί είναι πλέον ακατοίκητο εξαιτίας της πλήρους εισβολής θανατηφόρων φιδιών. Για να μπορέσετε να αντιληφθείτε το μέγεθος του πληθυσμού τους, περίπου ένα με πέντε φίδια ζουν ανά τετραγωνικό μέτρο σε αυτό το νησί. Και αν αυτό δεν είναι αρκετά τρομακτικό, αξίζει να σημειωθεί ότι τα φίδια που ζουν στο νησί, είναι από τα πιο δηλητηριώδη στον κόσμο. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση της Βραζιλίας απαγορεύει ρητά την επίσκεψη στο νησί.

 

ΤΟ ΝΗΣΙ NORTH SENTINEL - ΙΝΔΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

 

Το νησί North Sentinel, περιτριγυρισμένο από κοράλλια, παραμένει ώς ένας ουσιαστικά άθικτος τόπος από τον έξω κόσμο, σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά του αρχιπελάγους. Ενώ η γεωγραφική του θέση το καθιστά ως ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη της γης, παράλληλα κατοικείται από μία από τις λίγες ασυνήθιστες φυλές του κόσμου. Οι κάτοικοι αυτού του νησιού, που αυτοαποκαλούνται ως Sentinelese, δεν έχουν πρακτικά καμία επιρροή από τον σύγχρονο κόσμο. Μάλιστα, όσες συναντήσεις υπήρξαν με ανθρώπους από διαφορετικά μέρη αντιμετωπίστηκαν με βία. Το 2006, σκοτώθηκαν δύο ψαράδες των οποίων το σκάφος είχε παρασυρθεί από το ρεύμα στις ακτές τους. Η κυβέρνηση της Ινδίας έκανε αρκετές απόπειρες να πλησιάσει τη φυλή χωρίς αποτέλεσμα, έτσι από το 1964 εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια. Είναι άγνωστος ακόμα και ο αριθμός των κατοίκων του νησιού. Κανείς δεν ξέρει επίσης τι υπάρχει κάτω από τα δένδρα που κρύβουν από αέρος τη θέα, πως ζουν, τι γλώσσα μιλάνε και που πιστεύουν. Ουσιαστικά ζουν σαν πρωτόγονοι.

 

Κάποιοι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι άμεσοι απόγονοι των πρώτων κατοίκων της Αφρικής και ότι ζουν στο νησί επί 60 χιλιάδες χρόνια. Για να αποφευχθούν τέτοια άγρια περιστατικά η κυβέρνηση της Ινδίας έχει απαγορεύσει την προσέγγιση του νησιού από οποιονδήποτε, έχοντας επιβάλλει μια ζώνη προστασίας 3 μιλίων.

 

 

ΦΡΟΥΡΙΟ BHANGARH, ΙΝΔΙΑ

 

Μεταξύ των πόλεων Τζαϊπούρ και Αλγουάρ στο Ρατζαστάν βρίσκονται τα ερείπια του κάποτε περίφημου βασιλείου. Η πόλη αρχικά χτίστηκε την εποχή του μαχαραγιά Bhagwant Das το 1573. Λέγετε πως ένας τοπικός γκουρού, ο Balu Nath, ζήτησε την άδεια του. Του επετράπη να την χτίσει υπό ένα όρο. Το σπίτι του θα ήταν κοντά και απαίτησε να μην τον ελέγχει η πόλη. Αν οι απόγονοι του μαχαραγιά έσπαζαν τη συμφωνία, η πόλη και οι κάτοικοι της θα ήταν καταραμένοι. Οι τοπικοί μύθοι δηλώνουν ότι ο λόγος για την καταστροφή του βασιλείου ήταν ότι το φρούριο ήταν καταραμένο.

 

NORTH BROTHER ISLAND - ΗΠΑ

 

Κάθε χρόνο η Νέα Υόρκη καλωσορίζει εκατομμύρια τουρίστες, πρόθυμοι να επισκεφθούν κάθε γωνιά της πόλης – εκτός από μία, κι αυτή είναι στο νησί North Brother. Η πρόσβαση σε αυτό απαγορεύεται χωρίς την απαραίτητη έγκριση από το κράτος, αφού όλα τα κτίριά του βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση. Μάλιστα, λέγεται ότι η ιστορία του παρελθόντος του νησιού συνδέεται με το θάνατο και τις σπάνιες ασθένειες: Στη δεκαετία του 1880 και στη δεκαετία του 1940, το νησί φιλοξενούσε ανθρώπους σε καραντίνα, που είχαν εξαιρετικά μεταδοτικές ασθένειες. Από το 1951, ωστόσο, το νησί αξιοποιήθηκε ως κέντρο αποκατάστασης για τους τοξικομανείς, ενώ το 1963, εγκαταλείφθηκε καθώς έγινε ιδιοκτησία του Τμήματος Πάρκων και Αναψυχής της Νέας Υόρκης, και σήμερα αξιοποιείται για τη φύλαξη σπάνιων ειδών πτηνών.

 

ΝΤΙΕΓΚΟ ΓΚΑΡΣΙΑ - Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ

 

Βρίσκεται ανάμεσα στην Ανατολική Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία, και πίσω από την εξωτική εικόνα του νησιού, κρύβεται ίσως η σημαντικότερη αμερικανική στρατιωτική βάση. Μέσω εκείνης, οι ΗΠΑ είναι σε θέση να ελέγχουν ολόκληρο τον Ινδικό Ωκεανό. Στη βάση σταθμεύουν βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Β 52 και Β2 Stealth, ενώ η συγκεκριμένη στρατιωτική βάση χρησιμοποιήθηκε και στις επιχειρήσεις του Κόλπου αλλά και σε επιθέσεις στο Αφγανιστάν. Σε δημοσίευμά της, η ρωσική εφημερίδα PRAVDA, επισημαίνει πως η συγκεκριμένη βάση που έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς και κρατούμενους της CIA, αποτελεί και τη βάση “κλειδί” σε ενδεχόμενη αμερικανική επιχείρηση εναντίον του Ιράν. 

 

WHITE CLUB - ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

 

Υπάρχουν ακόμα μέρη στον κόσμο στα οποία απαγορεύεται η πρόσβαση των γυναικών – τα γνωστά και ως «Κλαμπ των Ανδρών», τα οποία είναι πολύ δημοφιλή στο βρετανικό πολιτισμό. Το συγκεκριμένο «Κλαμπ των Ανδρών» που απεικονίζεται στη φωτογραφία, ιδρύθηκε το 1693 και βρίσκεται στην οδό 37 St. James στο Πικαντίλι, τα μέλη του οποίου περιλαμβάνουν πολιτικούς ηγέτες, ανώτερους τραπεζίτες και ακόμη και κληρονόμους στο βρετανικό θρόνο. Ο περιορισμός των γυναικών είναι τέτοιος που ούτε η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει καταφέρει ποτέ να εισέλθει. 

 

SURTSEY ISLAND - ΙΣΛΑΝΔΙΑ

 

Το νησί Surtsey στην Ισλανδία σχηματίστηκε μόλις πριν 55 χρόνια έπειτα από μια ηφαιστειακή έκρηξη, πράγμα που σήμαινε ότι οι επιστήμονες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουν τη γέννηση και την εξέλιξη ενός οικοσυστήματος από το μηδέν. Το συναρπαστικό αυτό γεγονός είναι ακριβώς εκείνο που καθιστά την πρόσβασή του περιορισμένη στον υπόλοιπο κόσμο.

 

Όλα ξεκίνησαν το 1963, όταν μια βίαιη ηφαιστειακή έκρηξη, 32 χιλιόμετρα νότια της Ισλανδίας, είχε ως αποτέλεσμα το σχηματισμό του Surtsey. Λόγω της διάβρωσης του νερού και του ανέμου, το νησί μικραίνει από τότε. Σύμφωνα με έρευνα του Surtsey Research Society, το νησί κινδυνεύει να βρεθεί στο ίδιο επίπεδο με τη θάλασσα έως το έτος 2100.

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ JIANGSU - ΚΙΝΑ

 

Το 2009 η Κίνα άνοιξε το Εθνικό μουσείο κατασκοπείας. Βρίσκεται στο Nanjing, η συλλογή στο Μουσείο Εκπαίδευσης Εθνικής Ασφάλειας Jiangsu εκθέτει την ιστορία της κατασκοπείας και των μυστικών υπηρεσιών από τις πρώτες ημέρες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στα τέλη της δεκαετίας του 1920.

 

Το μουσείο, ωστόσο, δεν είναι εξ ολοκλήρου ανοιχτό προς το κοινό, ενώ απαγορεύεται η είσοδος στους αλλοδαπούς.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....