Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 03/01/19

Δέκα δισεκατομμυριούχοι με απίστευτα λιτές οικονομικές συνήθειες

 

Μπορεί να είναι δισεκατομμυριούχοι αλλά εξακολουθούν να έχουν κάποιες συνήθειες που φαίνονται παράδοξες σε σχέση με την αμύθητη περιουσία τους. Από το να παρακολουθούν το χαρτί τουαλέτας που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοί τους, μέχρι να μένουν στο ίδιο σπίτι για 35 χρόνια, αυτές είναι οι πιο περίεργες συνήθειες που έχουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο όσον αφορά τα χρήματα.

 

 

1. ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΩΝ 30.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΤΟΥ MARK ZUCKERBERG

 

Αν και μπορεί να αγοράσει μια Ferrari κάθε μέρα του μήνα, ο ιδρυτής του Facebook οδηγεί ένα Volkswagon GTI με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο κοστίζει μόλις 30.000 δολάρια.

 

2. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ 31.500 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΤΟΥ WARREN BUFFETT

 

Ο CEO της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Αλλά ζει ακόμα σε ένα σπίτι 558 τ.μ.. στην Όμαχα, που αγόρασε έναντι 31.500 δολαρίων το 1958. Έχει μάλιστα χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη αγορά ως την τρίτη καλύτερη που έκανε ποτέ.

 

 

3. ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΩΝ 10 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΤΟΥ BILL GATES

 

Ο Bill Gates προτιμά να φορά ένα ρολόι δέκα δολαρίων από ένα Rolex. Αυτό μάλιστα είναι στο πλαίσιο μιας γενικότερης στάσης οικονομίας που ακολουθεί, καθώς του αρέσει ακόμα να πλένει τα πιάτα στο σπίτι του κάθε βράδυ.

 

4. ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΤΟΥ CHARLIE ERGEN

 

Ο ιδρυτής και CEO του Dish Network εξακολουθεί να πακετάρει μια τσάντα κολατσιού στο σπίτι του κάθε μέρα, η οποία περιλαμβάνει ένα σάντουιτς και ένα Gatorade.

 

5. Ο CARLOS SLIM HELÚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΔΗΓΟ

 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Μεξικό οδηγεί μόνος του μέσα στην πόλη και πηγαίνει στην δουλειά του με ένα παλιό Mercedes-Benz.

 

6. Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ JIM WALTON

 

Ο γιός του ιδρυτή των Walmart, εργάζεται από τον πάνω όροφο ενός απλοϊκού παλιού τσιμεντένιου κτιρίου, παρά την αμύθητη περιουσία του.

 

7. Ο JOHN CAUDWELL ΚΟΥΡΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

 

Ο Βρετανός επιχειρηματίας και συνιδρυτής του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας Phones 4u κουρεύεται μόνος του ενώ μάλιστα αγοράζει ακόμα τα κουστούμια του από οικονομικά καταστήματα ρούχων.

 

 

8. Ο AMANCIO ORTEGA ΓΕΥΜΑΤΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ

 

Ο ιδρυτής της ισπανικής πολυεθνικής εταιρείας ρούχων Inditex, γευματίζει μαζί με τους υπαλλήλους του στην καφετέρια των ZARA, φορώντας μάλιστα την γνωστή του «στολή» που αποτελείται από ένα μπλε σακάκι, λευκό πουκάμισο και γκρι παντελόνι.

 

9. Ο DAVID CHERITON ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ

 

Ο «Δισεκατομμυριούχος Καθηγητής» πληροφορικής που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Stanford, κρατάει το μισό του γεύμα για την επόμενη μέρα, όταν τρώει σε ένα ακριβό εστιατόριο και χρησιμοποιεί ξανά τα φακελάκια του τσαγιού.

 

10. Ο AZIM PREMJI ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΧΑΡΤΙΩΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

 

Ο πλουσιότερος μεγιστάνας της τεχνολογίας της Ινδίας λέγεται ότι παρακολουθεί στενά την χρήση χαρτιού τουαλέτας στις εγκαταστάσεις της Wipro και πάντα υπενθυμίζει στους υπαλλήλους να σβήνουν τα φώτα όταν φεύγουν από τα γραφεία τους.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....