| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Δέκα ελληνικές startups συμμετέχουν στο Mobile World Congress 2020 στην Βαρκελώνη

 

Τρίτη, 04/02/2020

 

   Share

 

Δέκα ελληνικές startups και περισσότερες από 25 ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις από τον χώρο των επικοινωνιών και των ψηφιακών τεχνολογιών, απαρτίζουν την συμμετοχή της χώρας μας στο Mobile World Congress (MWC) 2020 που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2020, στη Βαρκελώνη.

 

 

Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώνεται, από το 2013, από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) με την αρωγή της πολιτείας μέσω των εκάστοτε αρμόδιων υπουργείων, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ), της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και του Enterprise Greece και υποστηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών και τεχνολογικών φορέων, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας.

 

Σε συνάντηση της διοίκησης του ΣΕΚΕΕ με δημοσιογράφους σήμερα, τονίστηκε ότι στόχος του Συνδέσμου και με την διοργάνωση της αποστολής στο MWC είναι να λειτουργήσει ως «καταλύτης» στην προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις εφαρμογής της πολιτικής αυτής στο σύνολο της οικονομίας. Αποτελεί μάλιστα πρόκληση για τον ΣΕΚΕΕ η συγκέντρωση όλων των δυνάμεων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 

Το σκεπτικό του Συνδέσμου για την συμμετοχή στο MWC κινείται σε τρεις άξονες:

 

· στην ευκαιρία που δίνεται στις ελληνικές επιχειρήσεις και τις startups που συμμετέχουν, να αναζητήσουν επενδυτές, συνεργάτες και πελάτες και να δικτυωθούν στο διεθνές περιβάλλον

· στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας

· στην παρουσία της Ελλάδας της καινοτομίας σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις ψηφιακών τεχνολογιών στον κόσμο

 

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τάσεις της διεθνούς αγοράς και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους παρακολουθώντας τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του χώρου διεθνώς, που συμμετέχουν σε θεματικά συνέδρια και workshops, στο πλαίσιο του MWC, καθώς και να δημιουργήσουν διεθνές δίκτυο συνεργατών.

 

Στο πλαίσιο του MWC ο ΣΕΚΕΕ θα οργανώσει και συναντήσεις της ελληνικής αποστολής με άλλες εθνικές αποστολές με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας της αγοράς.

 

Οι ελληνικές εταιρείες θα αναπτυχθούν σε δύο εθνικά περίπτερα, ένα στον κεντρικό χώρο της έκθεσης MWC και ένα στον χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων-startups «4 Years from Now» (4YFN), αλλά και σε μεμονωμένα περίπτερα, οι ισχυρότερες επιχειρηματικά. Στα περίπτερα θα συμμετέχουν επίσης συλλογικοί φορείς επιχειρήσεων από το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας, καθώς και δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Ο αριθμός των εταιρειών που λαμβάνουν μέρος στην αποστολή εξαρτάται από τον έγκαιρο προγραμματισμό και το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης.

 

Στη σημερινή συνάντηση από πλευράς του ΣΕΚΕΕ μίλησαν ο γενικός διευθυντής Γιάννης Κωτσής - Γιανναράκης και τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργος Μαρκατάτος και Σπύρος Καράμπαμπας.

 

Η διοργάνωση συγκεντρώνει χιλιάδες συμμετοχές από ολόκληρο τον κόσμο και αφήνει ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα, της τάξης των 250 εκατομμυρίων ευρώ στην πόλη της Βαρκελώνης και ισάριθμο ποσό στον οργανωτικό οργανισμό.

 

Στην περσινή διοργάνωση συμμετείχαν 2.400 επιχειρήσεις από 198 χώρες και περιφέρειες, οι οποίες παρουσίασαν τις δραστηριότητες και τα προϊόντα τους σε 2.400 περίπτερα. Tο MWC 2019 προσέλκυσε 109.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο ενώ περισσότεροι από 3.500 δημοσιογράφοι μετέδωσαν τον «παλμό» της διοργάνωσης από την Βαρκελώνη σε ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά και έντυπα μέσα ολόκληρου του πλανήτη.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....