Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 08/11/18

Δέκα εύκολοι τρόποι για να εξελίξετε την καριέρα σας σε μόλις μία ώρα

 

Το να εξελίξετε την καριέρα σας ίσως σας φαίνεται δύσκολο, αλλά αντί να περνάτε τα Σαββατοκύριακά σας παρακολουθώντας ασταμάτητα σειρές στο Netflix, θα μπορούσατε με αυτούς τους δέκα εύκολους και ευχάριστους τρόπους να εξελιχθείτε επαγγελματικά, μέσα σε λιγότερο από 60 λεπτά.

 

 

1. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Η ανάγνωση βιβλίων θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητάς σας, καθώς ανοίγει τον νου σε νέες ιδέες, σας κρατάει ενήμερους για τις τάσεις του τομέα σας (ή του τομέα που θα θέλατε να εργαστείτε) και σας δίνει ένα ενδιαφέρον πάτημα για να συζητήσετε με τους συναδέλφους ή τους πελάτες σας.

 

2. ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΝΑ PODCAST

Δεν βρίσκετε χρόνο να αφιερώσετε στο διάβασμα; Δοκιμάστε να ακούσετε σε ηχητικά βιβλία κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών σας ή σε podcasts, προκειμένου να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας, χωρίς να χάνετε χρόνο.

 

3. ΑΝΑΝΕΩΣΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ

Σιγουρευτείτε ότι το βιογραφικό σας αλλά και η συνοδευτική επιστολή που χρησιμοποιείτε έχουν τις απαραίτητες λέξεις-κλειδιά που αναζητούν οι υπεύθυνοι προσλήψεων. Καλό είναι, ακόμα, να ελέγξετε τους λογαριασμούς σας στα κοινωνικά δίκτυα, και κυρίως στο LinkedIn για αναρτήσεις που δεν σας αντιπροσωπεύουν πια.

 

4. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Όπως και η μύες, έτσι και η φαντασία τείνει να ατροφεί όταν δεν χρησιμοποιείται. Εξασκήστε τα και τα δύο με το να κάνετε ένα πρωινό τρέξιμο, μια μεσημεριανή βόλτα στο κοντινό πάρκο ή μια συνεδρία στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά. Πέρα από την βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης, η γυμναστική βοηθάει το μυαλό να καθαρίσει έτσι ώστε να βρίσκετε πιο εύκολα λύσεις στα προβλήματα σας και να έχετε περισσότερη έμπνευση.

 

5. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Το να είστε κοντά στη φύση σας βοηθά να αλλάξετε οπτική στα πράγματα και να αποκτήσετε μεγαλύτερη διαύγεια, μια δεξιότητα που είναι βασική στην ηγεσία.

 

6. ΠΡΟΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

Αν συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια πράγματα, δεν θα μπορέσετε ποτέ να αναπτυχθείτε. Ξεπεράστε τον φόβο σας και κάντε κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Όταν προκαλείτε τον εαυτό σας να δοκιμάσει κάτι που σας τρομάζει, θα προχωρήσετε στη δράση, χωρίς να μένετε στα λόγια.

 

7. ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΑΣ

Η απόφασή σας να κάνετε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, ενώ θα αισθανθείτε ατρόμητοι και την δυναμικοί, κάτι που είναι καταλυτικός παράγοντας για την περαιτέρω ανάπτυξή σας. Ο διαλογισμός και η καταγραφή των μακροπρόθεσμων στόχων σας θα μπορούσε να σας βοηθήσει στο να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις σας.

 

8. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Μπορεί τα κοινωνικά δίκτυα να προσδίδουν την ικανότητα στους ανθρώπους να συνδέονται πιο εύκολα μεταξύ τους, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση. Αντί να περάσετε μια ώρα στο Instagram, χρησιμοποιείστε αυτόν τον χρόνο να καλέσετε μια επαφή σας για καφέ ή για να κάνετε κάποιες δουλειές που απαιτούν περισσότερη ώρα.

 

9. ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να συγκεντρώσετε μια ομάδα όπου το κάθε μέλος θα συστήνει τους υπόλοιπους σε άλλους ανθρώπους και εταιρείες και θα μοιράζεται συμβουλές και την εμπειρία του. Θέστε ως στόχο το να περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας στηρίζουν και σας προκαλούν να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, και οι οποίοι μάλιστα μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε εκεί.

 

10. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ

Ακούμε συνεχώς για στελέχη που δεν κοιμούνται ποτέ και επιχειρηματίες που βρίσκονται στην «πρίζα» όλο το 24ωρο. Αλλά σπάνια μαθαίνουμε για τις άσχημες συνέπειες αυτού του τρόπου ζωής: χρόνιο στρες, ασθένειες και κατεστραμμένες προσωπικές σχέσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείτε να προοδεύσετε επαγγελματικά χωρίς να προσέχετε τον εαυτό σας. Κάντε ένα βήμα πίσω, γεμίστε τις μπαταρίες σας στο νου, το σώμα και το πνεύμα σας και είναι σίγουρο ότι θα μπορείτε να προσφέρετε περισσότερα στην δουλειά σας.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....