Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 26/10/18

Δέκα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον Μπιλ Γκέιτς

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν για τον Μπιλ Γκέιτς ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, είναι συνιδρυτής μιας από τις πιο επιτυχημένες τεχνολογικές εταιρείες όλων των εποχών, της Microsoft, και ότι είναι ένας εξαιρετικά γενναιόδωρος φιλάνθρωπος μέσα από το Bill & Melinda Gates Foundation.

 

 

Αλλά πέρα από το φιλανθρωπικό του έργο και την ενεργή διαδικτυακή του παρουσία, υπάρχουν πολλά πράγματα για τον Γκέιτς που πολλοί δεν γνωρίζουν.

 

1. ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ

 

Όπως και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες σε εταιρείες τεχνολογίας, ο Γκέιτς εγκατέλειψε τις πανεπιστημιακές του σπουδές. Έφυγε από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 1975 για να αφοσιωθεί πλήρως στην Microsoft.

 

2. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΕΞΙΚΟ

 

Δύο χρόνια αφού διέκοψε τη φοίτησή του στο Χάρβαρντ, συνελήφθη στο Νέο Μεξικό. Οδηγούσε χωρίς άδεια και δεν σταμάτησε σε ένα κόκκινο φανάρι.

 

 

3. ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ

 

Όσο εργαζόταν στη Microsoft, ο Γκέιτς συνήθιζε να απομνημονεύει τις πινακίδες των αυτοκινήτων των υπαλλήλων του για να παρακολουθεί το πότε φεύγουν και το πότε έρχονται. «Τελικά χρειάστηκε να χαλαρώσω, καθώς η εταιρεία μεγάλωσε», είχε πει.

 

4. ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟ PORSCHE

 

Το καλύτερο μοντέλο στη συλλογή του είναι ένα σπορ αυτοκίνητο Porsche 959, το οποίο είχε αγοράσει 13 χρόνια πριν το αυτοκίνητο εγκριθεί από την αμερικανική υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος και το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ.

 

5. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕΤΑΝΙΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

 

Ο Γκέιτς δεν μιλάει καμία ξένη γλώσσα, και αυτό, όπως δηλώνει, είναι κάτι για το οποίο μετανιώνει περισσότερο στη ζωή του μέχρι σήμερα.

 

6. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ

 

Παρά την τεράστια περιουσία του, ο Γκέιτς δηλώνει ότι τα παιδιά του θα κληρονομήσουν μόνο 10 εκατ. δολάρια το καθένα- ένα μικρό μόνο ποσοστό από τη συνολική του περιουσία που αγγίζει τα 90,9 δισ. δολάρια. «Το να αφήνει κανείς στα παιδιά του τεράστια χρηματικά ποσά δεν θα τα ωφελήσει», αναφέρει.

 

7. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ MICROSOFT

 

Μπορεί να περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο ίδρυμά του, αλλά ο Γκέιτς αναφέρει ότι δουλεύει ακόμα στη Microsoft πάνω στο πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός», που θα «θυμάται τα πάντα και θα βοηθά τον κόσμο να βρίσκει πράγματα και να επιλέγει σε ποια πράγματα θα επικεντρώνει την προσοχή του».

 

8. ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η MICROSOFT;

 

Ο Γκέιτς αναφέρει ότι αν δεν είχε πετύχει η Microsoft, θα είχε καταλήξει να εργάζεται μάλλον ως ερευνητής της τεχνητής νοημοσύνης.

 

9. ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η «ΥΠΕΡΝΟΗΜΟΣΥΝΗ»

 

Παρά το ενδιαφέρον του για την τεχνητή νοημοσύνη, ο Γκέιτς δηλώνει ότι ανήκει σε μια ομάδα που εστιάζεται περισσότερο στην «υπερνοημοσύνη». Σε αυτή την ομάδα ανήκουν και σημαντικοί ηγέτες στον τομέα της επιστήμης και την τεχνολογίας, όπως ο Έλον Μασκ και ο Στίβεν Χόκινγκ.

 

10. ΔΙΑΒΑΖΕΙ 50 ΒΙΒΛΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

 

«Το διάβασμα εξακολουθεί να είναι ο κυρίαρχος τρόπος που και μαθαίνω νέα πράγματα και δοκιμάζω τα όρια της κατανόησής μου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....