Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

14/05/18

Δέσμευση 70 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ για συμμετοχή στην ΑΜΚ της Attica

 

Στη δέσμευση 70 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε ο ΕΦΚΑ, με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του, Λάμπρου Σέμπου, προκειμένου να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, συνολικού ύψους 198 εκατομμυρίων ευρώ. 

 

 

Ο ΕΦΚΑ, εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας, με ποσοστό περίπου 45%, ενώ πριν λίγες ημέρες, με απόφαση της Έφης Αχτσιόγλου, μεταφέρθηκε ποσοστό 5% της Τράπεζας στο ΤΜΕΔΕ, το ταμείο των μηχανικών, το ποσοστό του οποίου ανέρχεται σε 10% στην Attica Bank. 

Η άσκηση των δικαιωμάτων για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ξεκίνησε στις αρχές Μαϊου και ολοκληρώνεται στις 18 του μηνός. 

Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις οποίες έχει προχωρήσει η Τράπεζα Αττικής τα τελευταία έτη έχουν οδηγήσει σε απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων για το πρώην ταμείο των μηχανικών, το ΤΣΜΕΔΕ. Κι αυτό διότι, οι μηχανικοί μέλη του ταμείου έβαζαν χρήματα στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, την ώρα που χορηγούνταν χαριστικά δάνεια που προκαλούσαν ζημιά στην τράπεζα. 

Όπως μάλιστα είχε δείξει κοινός έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ορισμένα από τα χαριστικά δάνεια που χορήγησαν προηγούμενες διοικήσεις της Τράπεζας, δόθηκαν σε επιχειρήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στην προηγούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το 2015. 

Εκτός από το ΤΣΜΕΔΕ, στην τελευταία άυξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αττικής συμμετείχαν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η ΕΥΔΑΠ, με 10 και 20 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΔΑΠ που συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας με ποσοστό 3%, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην αύξηση που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, καθώς αυτή την περίοδο δεν ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει τέτοιου είδους επενδύσεις. 

Ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν τόσο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών όσο και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τα οποία επίσης δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....