| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Κ. Δασκαλάκης: «Έρχονται νέες εφαρμογές στα κινητά που θα καταγράφουν τις συναντήσεις μας και θα εντοπίζουν τον ιό»

 

Παρασκευή, 01/05/2020

 

   Share

 

Σύμφωνα με τον Δρ. Δασκαλάκη, στην μάχη που δίνεται από το μέτωπο της τεχνολογίας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου ιού, θα χρησιμοποιηθούν και τα όπλα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και ειδικά οι εφαρμογές στα κινητά μας τηλέφωνα, τα οποία θα «καταγράφουν» κρυπτογραφικά τις συναντήσεις μας και στην συνέχεια θα μας «ενημερώνουν» αν κάποιος που είχαμε επαφή έχει συμπτώματα ιού.

 

 

Όπως εξήγησε ο κ. Δασκαλάκης, μιλώντας στο podcast – Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη, η νέα τεχνολογία που θα εισαχθεί στα κινητά, θα επιτρέπει στις συσκευές να «καταγράφουν» κρυπτογραφικά τις συναντήσεις μας και στην συνέχεια να «ενημερώνουν» αν κάποιος που είχαμε επαφή έχει συμπτώματα του νέου ιού.

 

Στόχος των νέων αυτών τεχνολογιών, όπως εξήγησε ο Έλληνας καθηγητής, είναι να διευκολυνθεί η επιβολή μέτρων καραντίνας, η παρακολούθηση της προόδου της νόσου ή η ενημέρωση των πολιτών για πιθανή τους έκθεση σε άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

 

Σύμφωνα με τον Δρ. Δασκαλάκη, στην μάχη που δίνεται από το μέτωπο της τεχνολογίας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου ιού, θα χρησιμοποιηθούν και τα όπλα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και ειδικά οι εφαρμογές στα κινητά μας τηλέφωνα, τα οποία θα «καταγράφουν» κρυπτογραφικά τις συναντήσεις μας και στην συνέχεια θα μας «ενημερώνουν» αν κάποιος που είχαμε επαφή έχει συμπτώματα ιού.

 

Παρά ταύτα, ο Έλληνας καθηγητής του ΜΙΤ υπογράμμισε ότι υφίστανται και ζητήματα βιοηθικής και παράλληλα έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου και για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, μια επιδημία των fake news, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπων.

 

Όπως ανέφερε ο Δρ. Δασκαλάκης «συζητείται έντονα το θέμα εφαρμογών σε κινητά τηλέφωνα, που θα κρατούν μια βάση δεδομένων, σχετικά με ανθρώπους με τους οποίους ήρθαμε σε στενή επαφή τον τελευταίο μήνα και, εάν εκείνος αργότερα βρεθεί θετικός στον ιό, θα ενημερώνονται όλες οι επαφές του. Εγώ δεν θα είμαι εγώ, θα είμαι ένα κρυπτογραφικό κλειδί που θα αντιπροσωπεύει εμένα και θα το ξέρω μόνο εγώ. Επίσης, οι άνθρωποι τους οποίους συνάντησα θα είναι αλλά κρυπτογραφικά κλειδιά, οπότε στα μάτια κάποιου που προσπαθεί να παρακολουθήσει όλη αυτή τη διαδικασία, θα βλέπει ότι διάφορα κρυπτογραφικά κλειδιά βρέθηκαν κοντά σε αλλά κρυπτογραφικά κλειδιά,χωρίς να μπορεί να προσωποποιήσει το σε ποιον αυτά αναφέρονται. Ωστόσο, πίσω από αυτό θα υπάρχει μια βάση. Την οποία βάση, αν δεν είναι καλά σχεδιασμένη, μπορεί ας πούμε η CIA ή οποιοσδήποτε άλλος να μπορεί να την χρησιμοποιήσει».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης ήταν από τους πρώτους επιστήμονες που, στα μέσα Μαρτίου, υπερασπίσθηκε με πάθος από την Αμερική, όπου βρίσκεται, την ανάγκη να μείνουμε όλοι σπίτι. Σήμερα, όμως, εκφράζει τον φόβο του ότι ο ιός δεν έχει εξαπλωθεί αρκετά στον κοινωνικό ιστό και δεν έχουμε πετύχει την ανοσία της αγέλης, πράγμα που σημαίνει ότι, αν αρχίσουμε να ανοίγουμε σιγά-σιγά, θα υπάρξουν και αλλά κύματα, ειδικά από Σεπτέμβριο.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....