| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Διάγγελμα Κόντε: Ολόκληρη η Ιταλία τίθεται σε καραντίνα για τον κορωνοϊό

 

Δευτέρα, 09/03/2020

 

   Share

 

Μέτρα που θυμίζουν χώρα σε κατάσταση πολέμου κήρυξε η Ιταλία. Ολόκληρη η Ιταλία εφεξής καθίσταται "προστατευόμενη περιοχή", τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν στην Λομβαρδία, στο Βένετο και στην Εμίλια Ρομάνια, στο εξής θα εφαρμόζονται σε όλη την χώρα, και αν δεν υπάρχουν αποδεδειγμένες ανάγκες απαγορεύονται οι μετακινήσεις στους πολίτες "Δεν υπάρχει πλέον χρόνος" προειδοποίησε ο Τζουζέπε Κόντε σε συνέντευξη Τύπου.  

 

 

Όλη η Ιταλία θα είναι προστατευόμενη περιοχή. Δεν υπάρχει πλέον κόκκινη, πράσινη ή κίτρινη περιοχή μετά την απόφαση που ανακοίνωσε ο ιταλός πρωθυπουργός. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Τρίτη.

 

"Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται "εγώ μένω σπίτι" πρόσθεσε ο Κόντε. 

 

"Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες" διευκρίνισε.

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλiκής Α' Εθνικής (Καμπιονάτο). Έως τις 3 Απριλίου, τέλος, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

 

"Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία", δήλωσε από πλευράς του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κοροναϊού.

 

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι νεκροί στη γείτονα έφθασαν τη Δευτέρα τους 463, δηλαδή 97 σε ένα εικοσιτετράωρο (366 την Κυριακή). Τα κρούσματα έχουν ανέλθει πλέον στα 7,985, δηλαδή 1.598 παραπάνω συγκριτικά με την Κυριακή, ενώ 724 άτομα έχουν αναρρώσει. 

 

Η ηλικία του 1% των νεκρών κυμαινόταν από 50 έως 59 χρόνων, του 10% από 60 έως 69 ετών, του 31% από 70 έως 79 χρόνων, 44% των θυμάτων ήταν 80 έως 89 ετών, ενώ το 14% των θυμάτων ήταν πάνω από 90 ετών.

 

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....