| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Διευθετήθηκαν χρέη συνολικού ύψους 5,89 δισ. προς την εφορία

 

Τετάρτη, 20/11/2019

 

   Share

 

Φορολογικές οφειλές συνολικού ύψους 5,89 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 4,32 δισ. κεφάλαιο και 1,57 δισ. προσαυξήσεις, εντάχθηκαν στην πρόσφατη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς την εφορία. Ποσό το οποίο ουσιαστικά αντιστοιχεί μόλις στο 5% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, με δεδομένο ότι οι συνολικές οφειλές ξεπερνούν ήδη τα 104 δισ. ευρώ, ενώ οι φορολογούμενοι που έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την εφορία ξεπερνούν τα 4,3 εκατομμύρια.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχεδόν το 84% του κεφαλαίου που ρυθμίστηκε, δηλαδή 3,63 δισ. ευρώ, δεν ήταν σε ενεργή ρύθμιση κατά την έναρξη ισχύος του νόμου, ενώ μόνο το 16% του κεφαλαίου που ρυθμίστηκε ήταν ήδη σε ρύθμιση.

 

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι με την πρόσφατη ρύθμιση δόθηκε η δυνατότητα σε πάνω από το 60% των περιπτώσεων και συνολικά σε πάνω από το 83% των επιλέξιμων οφειλών να διευθετηθούν με τον μέγιστο αριθμό των 120 δόσεων. Επισημαίνεται ότι οι οφειλέτες του υπόλοιπου 40% των ρυθμίσεων επέλεξαν να εξοφλήσουν σε λιγότερες δόσεις.

 

Όσον αφορά το συνολικό ποσό των 5,89 δισ. που ρυθμίστηκαν, περισσότερα από 545 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν ήδη, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να εισπραχθούν περισσότερα από 140 εκατ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, τα υπόλοιπα 5,211 δισ. ευρώ αναμένεται να εισπραχθούν τα επόμενα έτη και μέχρι το τέλος της ρύθμισης, σύμφωνα με το πλήθος των δόσεων που επέλεξαν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν σε αυτήν.

 

Σε κάθε περίπτωση, είναι αξιοσημείωτο ότι το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2019, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, διαμορφώθηκε στα 104,9 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 1,8 δισ. ευρώ σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ καταγράφεται αύξηση του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου κατά 804,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

 

Από τα 5,89 δισ. ευρώ που ρυθμίστηκαν και τα οποία αντιστοιχούν μόλις στο 5% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (104 δισ.) εισπράχθηκαν ήδη πάνω από 545 εκατ., ενώ έως το τέλος του έτους αναμένεται να εισπραχθούν άλλα 140 εκατ.

 

Πηγή: Εφημερίδα «Ναυτεμπορική»

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....