Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 01/03/19

Δολάριο – γεν, η ισοτιμία κλειδί…

 

Καθώς οι μετοχές σε παγκόσμια κλίμακα κάνουν "ράλι" από την αρχή του έτους και οι φόβοι για ύφεση μειώνονται τουλάχιστον για τα επόμενα τρίμηνα, η προετοιμασία για την επόμενη κρίση δεν είναι σε πρώτη προτεραιότητα για πολλούς παράγοντες της αγοράς επί του παρόντος. Αυτό δεν έχει αποτρέψει έναν στρατηγικό επενδυτή της Goldman Sachs Group Inc. από το να σχεδιάζει παιχνίδια.

 

 

Όπως έγραψε το Bloomberg: «από την πλευρά της μακροοικονομικής, νομίζω ότι η σχέση δολαρίου- γιέν για μένα είναι το βασικό σημείο πίεσης», για να εξετάσει την επόμενη κάμψη της αγοράς μετοχών, δήλωσε σε μια διάσκεψη στο Σίδνεϊ την Τετάρτη ο Bernhard Rzymelka, επικεφαλής της Goldman για τις στρατηγικές της αγοράς επιτοκίων. «Συνεχίζω να ρωτώ τους ανθρώπους για το πού πιστεύουν ότι θα πάνε τα πράγματα, αν η Fed μηδενίσει τα επιτόκια» δεδομένου του γεγονότος που συνέβη την τελευταία φορά που η Federal Reserve εφάρμοσε έκτακτο κίνητρο, είπε, προβλέποντας την επόμενη φορά που θα κάνει ρεκόρ. Όπως έγραψε το Bloomberg, το γιέν ενισχύθηκε δυναμικά τα χρόνια μετά από αυτό που έμεινε γνωστό στην Ιαπωνία ως το «σοκ από τη Lehman» του φθινοπώρου του 2008, φθάνοντας την ισοτιμία του με το αμερικανικό νόμισμα σε μεταπολεμικό υψηλό 75,35 γιεν ανά δολάριο τον Οκτώβριο του 2011, αφού η Fed μείωσε τα επιτόκια, εφάρμοσε ποσοτική χαλάρωση και έριξε τις μακροπρόθεσμες αμερικανικές αποδόσεις.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....