| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Δύσκολες ώρες περνάνε οι μεγαλύτερες ζυθοποιίες στον κόσμο λόγω του κορωνοϊού

 

Παρασκευή, 00:01 - 07/02/2020

 

   Share

 

του Adrian Croft

 

Κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια κλείνουν με γοργούς ρυθμούς σε όλη την Κίνα εν μέσω του ξεσπάσματος της επιδημίας του κορωνοϊού. Για τις ζυθοποιίες της Δύσης που έχουν συνδέσει τις φιλόδοξες στρατηγικές ανάπτυξής τους με τις καταναλωτικές συνήθειες των Κινέζων, το τίμημα της τρέχουσας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης αρχίζει να αναδεικνύεται στο πλήρες μέγεθός του.

 

 

Χθες, Τρίτη, ο δανέζικος κολοσσός Carlsberg που κατέχει δεκάδες γνωστά brands, όπως η Kronenbourg και η Tuborg, ανακοίνωσε ότι ένα μέρος των πωλήσεων μπύρας του στην Κίνα – αυτές που προέρχονται από τα μπαρ και τα εστιατόρια της χώρας – έχει πληγεί σημαντικά από την επιδημία του κορωνοϊού.

 

Προηγουμένως, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ζύθου στον κόσμο, η Anheuser-Busch InBev, αναγκάστηκε να κλείσει το εργοστάσιό της στη Γουχάν, την πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας όλες αυτές τις μέρες και έχει ουσιαστικά «σφραγιστεί». Αλλά και σε ολόκληρη την Κίνα η καθημερινότητα των ανθρώπων έχει ανατραπεί.

 

Η AB InBev και η Carlsberg είναι οι τελευταίες προσθήκες σε μια μακρά λίστα διεθνών εταιρειών των οποίων οι επιχειρηματικές δραστηριότητες έχουν αποδιοργανωθεί από την εμφάνιση του κορωνοϊού, ο οποίος μετράει 20.000 κρούσματα και πάνω από 400 θύματα.

 

Η Apple, η Facebook και η Ford Motor Co. είναι μερικές από τις αμερικανικές εταιρείες που υιοθέτησαν το μέτρο της ταξιδιωτικής απαγόρευσης από και προς την Κίνα για τους εργαζομένους τους, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσης στον ιό, ενώ η Google κλείνει τα γραφεία της στην ηπειρωτική Κίνα.

 

Για τους κολοσσούς του ζύθου, η επιδημία της ιογενούς πνευμονίας από τον κορωνοϊό θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική.

 

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά μπύρας στον κόσμο – μεγαλύτερη από εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών (Νο. 2) και της Βραζιλίας (Νο. 3 στον κόσμο) μαζί. Και αναπτύσσεται συνεχώς. Η Κίνα είναι τόσο κρίσιμη αγορά για τις ζυθοποιίες που πέρυσι τον Σεπτέμβρη η Ab InBev εισήγαγε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ τη μονάδα Ασίας-Ειρηνικού της εταιρείας, σε μια από τις μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες προσφορές της χρονιάς.

 

Οι μετοχές της Carlsberg και της AB InBev έχουν μειωθεί κατά 4,4% και 3,9% αντίστοιχα, από τότε που η επιδημία του κορονοϊού ξεκίνησε να αποδιοργανώνει τις διεθνείς αγορές στα μέσα Γενάρη.

 

«Η επίδραση θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια και το γεωγραφικό εύρος του προβλήματος» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg, Cees ’t Hart.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....