Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:21 - 25/01/19

ΕΚΤ: Παίζοντας με τον χρόνο

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, για πρώτη φορά σε μια δεκαετία, οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονται ενώπιον μιας επιβραδυνόμενης οικονομίας χωρίς σχέδια για αύξηση των κινήτρων. Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής είναι πιθανό να επιβεβαιώσουν μετά την συνεδρίασή τους την Πέμπτη ότι η νομισματική στήριξη έχει κορυφωθεί παρά τα σημάδια επιδείνωσης των προοπτικών. Το επιχείρημά τους: τα χαμηλά επιτόκια και τα 2,6 τρισεκατομμύρια ευρώ (3 τρισεκατομμύρια δολάρια) δημόσιων και ιδιωτικών ομολόγων που αγοράστηκαν με ποσοτική χαλάρωση θα συνεχίσουν να ενισχύουν την ανάπτυξη και να διατηρούν ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης.

 

 

Οι επενδυτές είναι ήδη λίγα βήματα μπροστά. Ενδιαφέρονται για το πότε η ΕΚΤ σκοπεύει να ξεκινήσει τον κύκλο μιας πιο σφικτής πολιτικής, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ υποσχέθηκε να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της, ως συνέπεια της υποχώρησης των μετοχών. Ένα άλλο ανοιχτό ερώτημα είναι εάν η ΕΚΤ προτίθεται να ανανεώσει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση των τραπεζών - βοηθώντας τις να εκπληρώσουν τα πρότυπα των Ρυθμιστικών Αρχών και να συνεχίσουν να χορηγούν δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

 

Η πολιτική απόφαση θα ανακοινωθεί στις 1:45 μ.μ. και ο πρόεδρος Mario Draghi θα βρεθεί μπροστά στους δημοσιογράφους 45 λεπτά αργότερα. Οι οικονομολόγοι δεν περιμένουν από αυτόν να αποστεί πολύ από αυτά τα θέματα, αν και μερικοί λένε ότι δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να υιοθετήσει έναν πιο αρνητικό τόνο στην εκτίμησή του για κινδύνους για την οικονομία.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....