Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

*

07:43 - 08/08/18

Εγκρίθηκε ο νέος νόμος για τα εργασιακά στην Ιταλία

 

Η Γερουσία της Ιταλία άναψε το πράσινο φως το βράδυ της Τρίτης, στον νέο νόμο για τα εργασιακά, μία μόλις εβδομάδα μετά την έγκριση του νομοθετήματος και από τη Βουλή της γειτονικής χώρας.

 

 

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χάρη στις θετικές ψήφους 155 Γερουσιαστών. Εναντίον τάχθηκαν 125, ενώ ένας επέλεξε την αποχή.

«Είναι ένας νόμος, ο οποίος βάζει στο επίκεντρο τον πολίτη, τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους χωρίς μόνιμη δουλειά» διαμήνυσε ο υπουργός Εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.
 

Μεταξύ των άλλων, η νέα δέσμη μέτρων προβλέπει την απαγόρευση της διαφήμισης των τυχερών παιγνίων, με μοναδική εξαίρεση το Εθνικό Λαχείο της Ιταλίας, και την παράταση της ισχύος των φορολογικών ελαφρύνσεων για τους επιχειρηματίες που προσλαμβάνουν, με μόνιμη σύμβαση εργασίας, υπαλλήλους έως 35 ετών.

Από τον νέο νόμο, τελικά, αφαιρέθηκε η διάταξη για την αύξηση των ενσήμων που υποχρεούνται να καταβάλουν οι οικογένειες που απασχολούν οικιακές βοηθούς για τη φροντίδα ηλικιωμένων.

Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες πρατηρίων βενζίνης, από την 1η Ιανουαρίου του 2019, θα είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν ηλεκτρονική απόδειξη για κάθε συναλλαγή.

Σημειώνεται ότι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει καμία πρόβλεψη για την κατάργηση της «απελευθέρωσης των απολύσεων», η οποία είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....