| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Εθνική Ασφαλιστική: Ενδιαφέρον μόνο από funds- Ποια τα επόμενα βήματα

 

Σάββατο, 30/11/2019

 

   Share

 

Μόνο funds δείχνουν να μετέχουν και να ενδιαφέρονται για την Εθνική Ασφαλιστική, καθώς -όπως όλα δείχνουν δεν προκύπτει ενδιαφέρον από τη Fairfax και τη Fosun, που διαθέτουν ασφαλιστική δραστηριότητα. H νέα διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση τουλάχιστον του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα  ξεκίνησε ήδη χθες με τις μη δεσμευτικές προσφορές.

 

 

Όπως σχολιάζει η Ναυτεμπορική, σχετικές προτάσεις κατέθεσαν κυρίως private equity funds, μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα, όπως η Lone Star και η CVC Capital. Προσφορά κατέθεσε και η I3CP, εταιρεία ειδικού σκοπού, που χρηματοδοτείται από την LCP.

 

Σε ό,τι αφορά τη Fairfax, ο όμιλος απέφυγε τον σκόπελο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς διαθέτει αποκλειστικές συμβάσεις διάθεσης ασφαλιστικών προϊόντων με τις δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με το πλάνο της, η Εθνική Τράπεζα πρέπει να έχει λάβει ως την 31η Δεκεμβρίου δεσμευτικές προσφορές και ως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 να έχει υπογράψει τη σύμβαση αγοραπωλησίας. Εάν κρίνει πως οι προσφορές δεν αγγίζουν το τίμημα που επιθυμεί είναι έτοιμη να προχωρήσει στο plan b, της διάθεσης μετοχών στο επενδυτικό κοινό (IPO).

 

Σε αυτήν την περίπτωση, έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει κινήσει και τη διαδικασία για το ενημερωτικό δελτίο και την είσοδο σε οργανωμένη αγορά με διάθεση, μέσω δημόσιας και ιδιωτικής τοποθέτησης, τουλάχιστον του 51% των μετοχών που κατέχει σήμερα η Εθνική.  

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....