Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:43 - 30/10/18

Ειδικό «χαράτσι» για τους τεχνολογικούς «γίγαντες» ετοιμάζει η Βρετανία για μετά το Brexit

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργηθεί ένας ειδικός φόρος ψηφιακών υπηρεσιών που θα στοχεύει τους «κολοσσούς» του διαδικτύου.

 

 

Ο νέος φόρος, ύψους 2%, θα επιβληθεί από το 2020 στη δραστηριότητα αυτών των ομίλων στο βρετανικό έδαφος. Ελπίζεται ότι θα αποφέρει 400 εκατομμύρια λίρες σε ετήσια βάση, διευκρίνισε ο Χάμοντ παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του Ηνωμένου Βασιλείου στη Βουλή των Κοινοτήτων.

 

«Απλούστατα, είναι φυσιολογικό αυτοί οι παγκόσμιοι γίγαντες με επικερδή δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο να πληρώνουν το μερίδιό τους», είπε.

 

Ο υπουργός εξήγησε ότι ο φόρος θα αφορά τους «τεχνολογικούς γίγαντες» με παγκόσμιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων λιρών. «Δεν πρόκειται για φόρο στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου», επέμεινε ο Χάμοντ.

 

Στην ομιλία του στο πρόσφατο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος ο Χάμοντ είχε προαναγγείλει αυτόν τον βρετανικό φόρο, εξηγώντας ότι στον τομέα αυτό δεν έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος εκ μέρους της Ευρώπης ή του υπόλοιπου κόσμου.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....