Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

02/11/18

Εκτιμήσεις για διαγραφή τραπεζικών μετοχών (εκτός Alpha Bank) από τον MSCI

 

Σε άμεση σχέση με τις συνεχείς προειδοποιήσεις του GFF εδώ και εβδομάδες πως η πτώση της κεφαλαιοποίησης των τραπεζικών μετοχών θα φέρει και την διαγραφή τους από τους δείκτες της Morgan Stanley (με το ένα να φέρνει το άλλο), οι αναλυτές της Societe Generale προβλέψουνε πως στα πλαίσια της επόμενης αναθεώρησης, οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, Εθνικής Τράπεζας και Eurobank θα βρεθούν εκτός δείκτη MSCI Emerging Markets.

 

 

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Morgan Stanley, η Morgan Stanley θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των δεικτών της στις 13 Νοεμβρίου, με τις αλλαγές να αναμένεται αν τεθούν σε εφαρμογή από τις 30 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τη λίστα που παρουσιάζουν για τις πιθανές προσθήκες και διαγραφές των δεικτών MSCI Ανεπτυγμένων Αγορών και MSCI Αναδυόμενων Αγορών, οι τρεις από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες (εκτός της Alpha Bank – της οποίας η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση είναι 1,84δις ευρώ) θα οδηγηθούν στη διαγραφή των μετοχών από το βασικό δείκτη της Morgan Stanley. Και όπως αναφέρουν οι αναλυτές της SG και έχουμε τονίσει εδώ και καιρό στο GFF, ο βασικός λόγος για αυτή τη διαγραφή έχει να κάνει με το μέγεθος της κεφαλαιοποίησής τους είτε το πιο "τεχνικό" κομμάτι που αφορά την εκτιμώμενη μείωση του βάρους του κλάδου στον δείκτη (segment decrease).

 

Πέραν των όσων αφορούν τη χώρα μας, η Societe Generale εκτιμά ότι θα υπάρξουν 27 πιθανές προσθήκες και 22 διαγραφές. Μεταξύ των προσθηκών τοποθετεί τις Asahi Intecc, Kingspan, Lamb Weston, Orpea, Washington H. Soul Pattinson και Welcia. Εκτός MSCI Ανεπτυγμένων Αγορών βλέπει τις Avnet, Goodyear Tire & Rubber Co, Healthscope, Mabuchi Motor, Mediclinic International, New York Community Bancorp, Newfield Exploration Co, Nok, Schaeffler, Stericycle , Tokyo Tatemono και Toll Brothers.

 

Για τον δείκτη αναδυόμενων αγορών (Emerging Markets) εκτιμά ότι θα υπάρξουν 19 προσθήκες και έως και 70 διαγραφές.

 

Μεταξύ των πιθανών προσθηκών στους δείτε είναι οι μετοχές της Divi's Laboratories, Fila Korea , Gulf Energy Development, Guangzhou Baiyunshan Pharmaceu, Mesaieed Petrochemical, Muangthai Capital και Zhejiang Supor.

 

Τέλος, στις πιθανές διαγραφές και πέραν των ελληνικών τραπεζών που αναφέραμε παραπάνω είναι η Moneta Money Bank, Teco Electric and Machinery, Odontoprev, Doha Bank QPSC, Macronix International, Dubai Investments, RusHydro PJSC, Siemens και Bharat Heavy Electricals.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....