Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 07/11/18

Εκτιμήσεις πως η κυβέρνησης της Ιταλίας δε θα τα καταφέρει

 

Πιστεύοντας ως GFF το ίδιο, όπως αρκετές φορές έχουμε γράψει, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, την εκτίμηση ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβιώσει, εκτίμησε ο James McCormack, κορυφαίο στέλεχος του οίκου αξιολόγησης Fitch.

 

 

Ειδικότερα, ο McCormack υποστήριξε ότι η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν έχουν τίποτα κοινό και μεταξύ τους υπάρχουν τεράστιες διαφωνίες για μία σειρά θεμάτων, γεγονός το οποίο καθιστά το μέλλον της ιταλικής κυβέρνησης αμφίβολο.

 

«Δεν έχουμε πειστεί ότι η τρέχουσα κυβέρνηση θα επιβιώσει.
 

Έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους.

 

Συμφωνούν σε πολύ λίγα θέματα», εκτίμησε το κορυφαίο στέλεχος του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης.

 

Κατά τον αναλυτή της Fitch η πολιτική αβεβαιότητα θα παραμείνει το βασικό χαρακτηριστικό της ιταλικής καθημερινότητας, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει σαφώς πλήγμα για την πορεία των κρατικών ομολόγων.

 

Ο αναλυτής της Fitch δήλωσε επίσης ότι αν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων αυξάνονται - είτε με την ενεργό συμμετοχή της ΕΚΤ, η οποία μπορεί να είναι αρκετά πειστική όσο και ο Μπερλουσκόνι θυμίζει πάρα πολύ καλά ή χωρίς - «αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει την ιταλική κυβέρνηση να σκεφτεί διαφορετικό στρατηγική».

 

Πάντως ο McCormack εμφανίστηκε λιγότερο ανήσυχος για το ιταλικό χρέος, τονίζοντας ότι «η δυναμική του χρέους δεν είναι μεγάλη, διότι δεν βλέπουμε μείωση του χρέους, αλλά το χρέος δεν αυξάνεται. Είναι ψηλό, αλλά είναι σταθερό».

 

Τέλος, ο αναλυτής αναφέρθηκε στον μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τις αναδυόμενες αγορές και ακούει στο όνομα δολάριο. Το ολοένα ισχυρότερο δολάριο έχει αυξήσει σημαντικά το ονομαστικό χρέος των αναδυόμενων αγορών που δανείζονται στο αμερικανικό νόμισμα.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....