Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

20/12/18

Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ: Έκλεισε η συμφωνία για τον EastMed

 

Σε διακρατική συμφωνία για τον αγωγό EastMed κατέληξαν Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της 5ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στην πόλη Μπερ Σέβα. Σύμφωνα με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, η υπογραφή της συμφωνίας αναμένεται να γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2019, αφού τύχει πρώτα της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην Κνωσό της Κρήτης η επόμενη τριμερής συνάντηση, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

 

 

Κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Κύπριο πρόεδρο και τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι με τον East Med στόχος είναι να διασφαλιστεί η μεταφορά των ενεργειακών πηγών της ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη.

 

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από την Μπερ Σεβά, καθώς πρόκειται πόλη στη μέση της ερήμου που έχει γίνει κέντρο τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας. Τάχθηκε εξάλλου υπέρ της συνέργειας του Ισραήλ για την ίδρυση ενός τεχνολογικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, για νεοφυείς επιχειρήσεις.

 

INTIME NEWS/ΓΤΠ ANDREA BONETTI

 

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, επί τάπητος στην τριμερή συνάντηση τέθηκαν οι εξελίξεις στη Συρία, με τον Πρωθυπουργό να κάνει λόγο για ανησυχία, η οποία σχετίζεται με την πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ για απόσυρση στρατευμάτων, αλλά και σε ό,τι αφορά τους ρόλους της Ρωσίας και της Τουρκίας στην περιοχή. Ο Πρωθυπουργός στάθηκε εξάλλου στην ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι από την 1η Ιουλίου θα λειτουργεί Γραμματεία για τη συνεργασία των τριών κρατών, ως συστατικό στοιχείο της οποίας περιέγραψε τον τομέα της ενέργειας. Είπε επίσης ότι η συμφωνία για τον EastMed θα κατατεθεί στην Κομισιόν. «Έχουμε καταλήξει για τον αγωγό EastMed, αναμένουμε την έγκριση της Κομισιόν», είπε χαρακτηριστικά.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....