| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Επενδυτική πρόβλεψη για sell off στα αμερικανικά ομόλογα

 

Τετάρτη, 00:01 - 04/12/2019

 

   Share

 

Όπως έγραψε το Bloomberg την Τρίτη. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Societe Generale SA, οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων είναι πιθανό να μειωθούν σε ιστορικά χαμηλά 1,2% μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, καθώς οι ΗΠΑ εισέρχονται σε ύφεση.

 

 

Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα 10ετή κρατικά ομόλογα πιθανότατα θα κάνουν ράλι, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής θα μειώσει τα επιτόκια κατά μια ποσοστιαία μονάδα το πρώτο εξάμηνο του 2020 προκειμένου να τονώσει τον πληθωρισμό, όπως αναφέρει σειρά στρατηγικών αναλυτών, συμπεριλαμβανομένου του Σουμπάρντα Ρατζάπα.

 

«Αναμένουμε μια σταθερή μείωση των αποδόσεων του Δημοσίου το 2020», ανέφεραν οι αναλυτές σε ενημερωτικό τους σημείωμα.

 

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ οδήγησαν σε ένα παγκόσμιο sell off από τον Σεπτέμβριο, καθώς Ουάσιγκτον και Πεκίνο έφθασαν αρκετά κοντά σε μια μερική εμπορική συμφωνία και οι προσδοκίες από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ να προσθέσει άλλη μια στις τρεις μειώσεις των επιτοκίων της φέτος, εξασθενίζουν. Η SocGen συμφωνεί με πολλούς, συμπεριλαμβανομένης της ιαπωνικής Asset Management One Co., που υποστήριζαν ότι η πρόσφατη αισιοδοξία στηρίχθηκε σε λάθος βάση.

 

Η Asset Management One Co. υποστήριξε τον περασμένο μήνα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα σταματήσει να μειώνει τα επιτόκια της προς το μηδέν λόγω διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία και χαμηλού πληθωρισμού.

 

Άλλοι είναι λιγότερο βέβαιοι ότι οι αποδόσεις θα συνεχίσουν να μειώνονται. Η JPMorgan Chase & Co. θεωρεί ότι οι αποδόσεις των 10ετών θα αυξηθούν στο 2.05% την επόμενη χρονιά καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη επιταχύνεται. Η Goldman Sachs Inc. από την πλευρά της, εκτιμά ότι οι αποδόσεις θα φθάσουν το 2,25% μέχρι το τέλος του 2020.

 

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων έχουν ανακάμψει κατά περίπου 40 μονάδες βάσης από τότε που έφτασαν στο χαμηλό τριμήνου, 1,43% το Σεπτέμβριο.

 

Αυξήθηκαν κατά μια μονάδα βάσης στο 1,834% την Τρίτη. Νωρίτερα, είχαν αυξηθεί μέχρι και 8 μονάδες βάσης τη Δευτέρα στο άκουσμα για καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία από τη βιομηχανία της Κίνας, πριν ξαναστραφούν προς τα κάτω, μετά από την απουσία δεδομένων για τον βιομηχανικό τομέα των ΗΠΑ.

 

Τέλος: «Πέραν του θορύβου γύρω από τον εμπορικό πόλεμο, διαρθρωτικά βλέπουμε τον κίνδυνο χαμηλότερων αποδόσεων να βαρύνει περισσότερο από τον κίνδυνο υψηλότερων αποδόσεων», σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της SocGen. «Συνιστούμε να παραμείνουν οι επενδυτές σε υψηλά επίπεδα επαγρύπνησης και να διατηρήσουν τις θέσεις μακροχρόνιας διάρκειας σε ομόλογα και ως αντιστάθμιση έναντι άλλων περιουσιακών στοιχείων, εκτεθειμένων σε κινδύνους». 

 

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....