| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Επιστολή Μητσοτάκη στον ΟΗΕ για την τουρκική παραβατικότητα

 

Κυριακή, 13/09/2020

 

   Share

 

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

«Από τις 21 Ιουλίου 2020, έχουμε δει μια μεγάλη κλιμάκωση τουρκικών επιθετικών ενεργειών και ρητορικής που αποτελούν μια ανοιχτή και άνευ προηγουμένου απειλή για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, καθώς και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην επιστολή, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο ANT1.

 

Επιπλέον, τονίζει ότι η Ελλάδα «έχει δείξει την ετοιμότητά της να επιλύσει τη διαφωνία της με την Τουρκία σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών (…) μέσω διαλόγου και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά όχι υπό συνθήκες στρατιωτικής πίεσης και απειλών».

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ελλάδα υποστήριξε πολύ τις προσπάθειες διαμεσολάβησης της Γερμανίας», ενώ τα δύο Υπουργεία Εξωτερικών συμφώνησαν να ανακοινώσουν «την επανάληψη των συνομιλιών». Επισημαίνει, ωστόσο, ότι «με το πρόσχημα ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος έχουν συνάψει συμφωνία οριοθέτησης, η Τουρκία δεν συμφώνησε με την παραπάνω ανακοίνωση και την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών, παρά τη δηλωμένη «δέσμευσή της για διάλογο».

 

Σημειώνεται ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας, καθώς χθες Σάββατο δεν ανανεώθηκε η τουρκική Navtex που είχε εκδοθεί στις 31 Αυγούστου και αφορούσε το διάστημα 2 έως 12 Σεπτεμβρίου.

 

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Καστελλόριζο, προκειμένου να παραστεί στον εορτασμό της 77ης επετείου της απελευθέρωσης του νησιού.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....