| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Επιστρέφουν στα γραφεία πάνω από 4 εκατ. Ιταλοί

 

Κυριακή, 03/05/2020

 

   Share

 

Τεστ για τα μέσα μεταφοράς και τις επιχειρήσεις θα είναι η επιστροφή πάνω από 4 εκατ. Ιταλών στις θέσεις εργασίας τους τη Δευτέρα. Διστακτικός ο Τζουζέπε Κόντε για την επανέναρξη όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων.

 

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θέλησε να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν ότι είναι υπερβολικά διστακτικός και καθυστερεί την επιστροφή στην καθημερινότητα. Ο επικεφαλής της κυβερνητικής συμμαχίας Πέντε Αστέρων και Kεντροαριστεράς, δεσμεύθηκε ότι αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις (αν δηλαδή τα κρούσματα συνεχίσουν σταθερά να μειώνονται) ο ίδιος θα δώσει το αναγκαίο «πράσινο φως» για την συντομότερη επαναλειτουργία όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων.

 

Η αντιπολίτευση του Ματέο Σαλβίνι (Λέγκα) αλλά και το μικρό προοδευτικό κόμμα του Ματέο Ρέντσι,κατηγορούν τον Κόντε ότι έχει απαξιώσει το κοινοβούλιο και ότι λαμβάνει όλες τις κύριες  αποφάσεις χωρίς να έχει προηγηθεί πολιτικός διάλογος. Ο ίδιος, όμως, επιμένει  ότι σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες. Η πολιτική  ένταση ανεβαίνει και το ενδεχόμενο σχηματισμού νέας κυβέρνησης «ευρύτατης συμμετοχής» παραμένει  ακόμη στο τραπέζι.

 

Επιστροφή στα γραφεία από Δευτέρα

 

Στο μεταξύ τη Δευτέρα θα επιστρέψουν στα γραφεία  τους πάνω από 4 εκατ. Ιταλοί. Θα είναι σίγουρα ένα σημαντικότατο τεστ για τα μέσα μεταφοράς και για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Όσο και αν μοιάζει περίεργο θα γυρίσουν στην δουλειά, κυρίως, κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας (η οποία επλήγη περισσότερο από την επιδημία) και άτομα άνω των πενήντα ετών.

 

Τα ινστιτούτα κοινωνικής έρευνα προειδοποιούν παράλληλα ότι τα πρώτα θύματα της νέας οικονομικής κρίσης θα είναι και πάλι οι γυναίκες και οι νέοι και ότι η πολιτεία και η κυβέρνηση πρέπει να προσφέρουν ισχυρό δίχτυ προστασίας. Τα νέα έκτακτα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών -ύψους 55 δισεκατομμυρίων ευρώ- που έπρεπε να εγκριθούν μέσα στον Απρίλιο πήραν αναβολή για την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Πολλοί επιστήμονες αλλά και καλλιτέχνες απευθύνουν εκκλήσεις στους Ιταλούς και τους ζητούν  να συνεχίσουν να δείχνουν ωριμότητα.  Να μην ξεχυθούν από μεθαύριο στους δρόμους και να απολαύσουν -με μέτρο- μικρές χαρές όπως είναι μια βόλτα στο πάρκο και το τρέξιμο, που θα επιτρέπεται, το πολύ, για τρία τέταρτα της ώρας.

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

 

Deutsche Welle

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....